NP Tuzla: “DNEVNIK ANE FRANK”

9. Aprila 2016.

9. Aprila 2016.

19:00 To 21:00

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

Event Description

U organizacija Draft Teatra Tuzla i Jevrejske opštine Tuzla u subotu će biti prikazana pozorišna drama „Dnevnik Anne Frank“, koja je osvojila brojne nagrade na prestižnim festivalima u Hrvatskoj i Srbiji.
Predstavu će izvesti Gradsko kazalište Beli Manastir – Hrvatska a sam događaj će biti upriličen u Narodnom pozorištu Tuzla u subotu, 9. apila 2016. godine sa početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Radi se o obradi istinite priče najpoznatijoj žrtve Holokausta, uz adaptaciju teksta koju je uradila Daniela Taslidžić Herman, koja je ujedno i producent predstave.
Režiju potpisuje Cvetin Aničić, a muziku i svjetlosne efekte Zoran Herman.

Igraju: Dunja Vlahek, Aleksandar Momčilović, Biljana Marušić, Vanessa Herman, Maja Grujićs, Nebojša Šimić, Igor Farkaš, Ana–Marija Zorčec i Nemanja Bukvić.

Kao znak podrške i dugogodišnje saradnje Draft Teatra Tuzla i Gradskog kazališta Beli Manastir i odličnih odnosa ova dva grada gost u Tuzli će biti i prvi čovjek Belog Manastira, gradonačelnik Ivan Doboš.

Autori su predstavu posvetili svoj djeci svijeta koja su stradala u ratovima ili preživjela tragedije rata i da se Auschwitz, Vukovar, Srebrenica ili bilo koja druga ratna stradanja više nikada nikome ne ponove!

Visited 227 times, 1 Visit today

Related Events

Urban BeaTZ, Turalibegova, Tuzla

9. Juna 2016. To 10. Juna 2016.

20:00 To 1:00

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih muzičkih sastava ponovo svira u našem gradu! I to u samom srcu grada, u ugodnom ambijentu Urban BeaTZ Bara… Njihov gost ovaj put… Read more…

U planiranju vašeg vikenda obavezno planirajte i NEDELJU u #aveniji uz Izu i Amku. https://www.youtube. Read more…

Teatar Kabare, Tuzla

9. Februara 2017.

18:30 To 20:00

Predstava “Bosanska kraljica”, autorice Marice Petrović, biće ponovo izvedena na sceni Teatra Kabare Tuzla. Read more…