NP Tuzla: Maya Sar

26. Marta 2016.

26. Marta 2016.

20:00 To 23:00

15KM

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

035 251-645, 251-646 i 251-647

Event Description

Bosanskohercegovačka kantautorica, kompozitorica i pjevačica Maya Sar, jedno je od najznačajnijih regionalnih imena pop muzike. Svoju karijeru već godinama gradi samozatajno, nenametljivo i na veoma visokom umjetničkom i produkcijskom nivou.

Maya Sar je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2012. godine svojom autorskom kompozicijom „Korake ti znam“. Kao kompozitor i tesktopisac sarađuje sa najeminentnijim regionalnim izvođačima, među kojima su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva, Jacques Houdek i mnogi drugi.

Maya i njena brojna ekipa saradnika 26. marta kreću na veliku regionalnu turneju  „Maya Sar – Live in theater“. Simbolično Maya je željela turneju započeti upravo u rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla. Na ovaj način Maya se želi  zahvaliti gradu u kojem je napravila svoje prve muzičke korake i turneju  započeti od kuće, a njen nedavno objavljeni  singl “Naša ljubav, naša kuća” upravo nosi tu snažnu poruku ljubavi, sreće i zadovoljstva koje dom i porodica donose.

Nakon Tuzle slijede koncerti u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji ce biti održani u teatrima širom BiH i regije, Maya Sar će nastupiti sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane goste.

Maya je 2013. godine objavila album “Krive riječi”, pod etiketom nekoliko renomiranih regionalnih izdavačkih kuća (Aquarius Records, City Records…). Sa istog albuma je izdvojeno pet singlova.

Jedinstveni martovski koncertni ugođaj koproducentski potpisuju Agencija „Zeus“ iz Tuzle i „Long play“ studio iz Sarajeva.

Ulaznice će biti u prodaji od 7. marta 2016. godine u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla, kao i na tuzlanskom Korzu kod “Seje i Vilija”.

Organizers

Agencija ZEUS i Long Play studio

Visited 396 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Caffe Bar Papillon

15. Novembra 2015.

18:00 To 21:30

Caffe Bar Papillon vam omogućava gledanje utakmice IRSKA vs BOSNA I HERCEGOVINA, uz malu nagradu.

Prvi prvi pogođen tačan rezultat na oglasnoj tabli gdje će biti upis, donosi nagradu od 3L točenog piva u mini točioniku zvanog “Žirafa”, koji se koristi na vašem stolu gdje sjedite. Upis na tablu počinje od 20h i dozvoljen je samo jedan upis po stolu.

Sretno i Vama i našim Zmajevima

Titova, Lukavac,

18. Februara 2016.

18:30 To 21:45

Dva i po sata Balaševićevih pjesama samo za posjetitelje BBCC cluba. Dođite i osjetite atmosferu.

Jevrejska 8, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

15. Septembra 2015.

Bend svira mix deathcore-a/metalcore-a skupa sa mnogim drugim utjecajima i djelomično brutalnim ženskim vokalom. nakon izdavanja 2 samoprodukcijska EP-a u 2010. (Tale Of Crime) i 2011. (Full Of Lies), te nakon nedavno odsvirane stote svirke po Europi , bend promovira svoj prvi album: DARK PASSENGERS.