NP Tuzla: Predstava “Budala na večeri”

15. Februara 2017.

15. Februara 2017.

19:30 To 21:00

Narodno pozorište, Tuzla

Event Description

Komedija “Budala na večeri” ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Tuzli.

Radi se o komadu Francisa Vebera u režiji Midhata Kušljugića. Igraju: Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Željka Marinić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645, 251-646 i 251-647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Visited 182 times, 1 Visit today

Related Events

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

8. Aprila 2016.

17:00 To 19:00

U organizacija Draft Teatra Tuzla i Jevrejske opštine Tuzla u subotu će biti prikazana pozorišna drama „Dnevnik Anne Frank“, koja je osvojila brojne nagrade na prestižnim festivalima u Hrvatskoj i Srbiji.
Predstavu će izvesti Gradsko kazalište Beli Manastir – Hrvatska a sam događaj će biti upriličen u Narodnom pozorištu Tuzla u subotu, 9. apila 2016. godine sa početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Radi se o obradi istinite priče najpoznatijoj žrtve Holokausta, uz adaptaciju teksta koju je uradila Daniela Taslidžić Herman, koja je ujedno i producent predstave.
Režiju potpisuje Cvetin Aničić, a muziku i svjetlosne efekte Zoran Herman.

Igraju: Dunja Vlahek, Aleksandar Momčilović, Biljana Marušić, Vanessa Herman, Maja Grujićs, Nebojša Šimić, Igor Farkaš, Ana–Marija Zorčec i Nemanja Bukvić.

Kao znak podrške i dugogodišnje saradnje Draft Teatra Tuzla i Gradskog kazališta Beli Manastir i odličnih odnosa ova dva grada gost u Tuzli će biti i prvi čovjek Belog Manastira, gradonačelnik Ivan Doboš.

Autori su predstavu posvetili svoj djeci svijeta koja su stradala u ratovima ili preživjela tragedije rata i da se Auschwitz, Vukovar, Srebrenica ili bilo koja druga ratna stradanja više nikada nikome ne ponove!

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla

26. Marta 2016.

17:30 To 19:30

1. Nedjelja, 27.03.2016. u 19,30 sati u Teataru kabare Tuzla,
Pozorišno-dokumentarna izložba “Šekspir i Teatar kabare Tuzla“, autor: Srđan Vukadinović
Svečano otvaranje: „Promocija knjige Glumac je glumac, je glumac“, u povodu obilježavanja 40 godina umjetničkog rada Z. Sokolovića , promotori: Srđan Vukadinović i Mladen Bičanić.
20,00, sati, Premijera: “DEMOKRATIJA”, dramatizacija: Selma Parisi, režija: Zijah Sokolović
Produkcija: Zijah Sokolović, Beč, Beograd,
Igraju: Zijah Sokolović i Dražen Šivak, AUSTRIIJA, SRBIJA,

BKC, Živinice Grad, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

26. Oktobra 2016.

17:30 To 19:00

Oni dolaze!
Pozorišna predstava “Sjajni momci” 27.10.2016. u četvrtak sa početkom u 19.30h.

Dva penzionisana komičara,Hary i Alyju, pozvani su, od Harijevog sestrića Zlatana,da učestvuju u TV emisiji, posvećenoj komediji od antike do danas, da odigraju svoj skeč”Kod doktora” kojeg su igrali zajedno decenijama.Problem je što su Hary i Aly prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč, i uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvori u komični fijasko furiozo.