Odbojka (Premijer liga BiH): Gradina Herceg – Radnik

13. Februara 2016.

13. Februara 2016.

18:00 To 19:30

Sportska dvorana, Srebrenik

Event Description

Derbi 14. kola odbojkaške Premijer lige BiH u subotu će odigrati Gradina Herceg i Radnik iz Bijeljine.

Radi se o duelu četvrtoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva, u kojoj gostujuća ekipa ima jednu pobjedu više.

Prilika je to za tim iz Srebrenika da prekine niz od dva uzastopna poraza, međutim, njihov zadata neće nimalo biti lagan.

Visited 183 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Pannonica, Tuzla

13. Avgusta 2016. To 14. Avgusta 2016.

8:00 To 18:00

U nedjelju 14.08.2016 i ponedjeljak 15.08.2016 na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli održat će se 1. Odbojkaški turnir na pijesku za odbojkašice i odbojkaše pod nazivom “Tuzla Panonika Open 2016”. Organizatori turnira su Odbojkaški klub “Sloboda” iz Tuzle i JKP “Pannonica” d.o.o. Tuzla.

Cilj ovog rekreativnog turnira je promocija i popularizacija odbojke na pijesku, sporta i zdravog življenja uopće, zatim promocija grada Tuzle sa svojim turističkim i rekreativno-sportskim sadržajima, te nezaobilazno druženje i razvijanje takmičarskog duha.

Igrat će se po principu 2na2 u Muškoj i Ženskoj kategoriji, po grupnom sistemu u obje kategorije. Kako bi učestvovali potrebno je prijaviti se i na dan turnira uplatiti kotizaciju od 15KM po ekipi. Prijave možete vršiti preko on-line linka:https://goo.gl/forms/ecT5fJ7rXipEK1E92 .
90% sredstava prikupljenih od kotizacija će biti podijeljeno između ekipa koje zauzmu jedno od prva 3 mjesta. Nagradni fond dakle zavisi od broja ekipa.

Turnir će trajati 2 dana gdje je prvi dan ulaz na kompleks slanih Panonskih jezera za sve učesnike turnira besplatan, a drugi dan samo za one koje prođu grupni sistem.

U slućaju da u nekoj kategoriji bude prijavljeno manje od 9 ekipa, turnir će se u toj kategoriji završiti u jednom danu.

Uplata i izvlačenje u nedjelju 14.08.2016. god. do 10:30h, zatim pristupamo izvlačenju parova, a početak turnira odmah poslije izvlačenja.

Ulazak za prijavljene ekipe na kompleks Panonskih jezera je na službeni ulaz u nedjelju 14.08.2016. god. od 10:00 sati (proći oficijelni prodajni ulaz na treće jezero i ići još 50-tak metara do službene kapije).

Svaki učesnik odgovoran je za svoje zdravstveno stanje i organizator ne preuzima odgovornost ukoliko dođe do povrede ili drugih promjena zdravstvenog stanja učesnika.

Sportska dvorana, Kalesija Grad, Kalesija

29. Januara 2016.

16:00 To 17:30

Kalesijska Bosna nalazi se na začelju Premijer lige BiH i u utakmicu protiv brčanskog Jedinstva ne ulaze u baš najboljem raspoloženju.

Naime, igračice su duže vrijeme bez plata, situacija u klubu je alarmantna, a ovih dana će biti poznato da li će klub “stati na noge”, uz pomoć donatora, sponzora i vlasti.

Bimal Jedinstvo jedan je od konkurenata za titulu, iako trenutno drže drugo mjesto iza ekipe Gacka. Brčanke su favoritkinje i sve osim trijumfa u Kalesiji bilo bi iznenađenje.

Sportska dvorana Luke, Gračanica

11. Februara 2017.

13:00 To 15:00

Veliki derbi 11. kola Superlige Federacije BiH za odbojkašice naredne nedjelje igraju Gračanica Fortex i Smeč iz Lukavca.

Radi se o duelu drugoplasiranog i trećeplasiranog tima prvenstva. Domaća ekipa ima pobjedu više, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će na kraju uzeti bodove.