ODBOJKA (Ž): Sloboda – BL Volley

2. Decembra 2016.

2. Decembra 2016.

20:00 To 21:30

SKPC Mejdan, Tuzla

Event Description

Nakon nevjerovatnog poraza u Bijeljini od Radnika, odbojkašice Slobode na svom terenu ovog petka dočekuju lidera na tabeli, BL Volley.

Tuzlanke su trenutno na sedmom mjestu tabele sa 2 pobjede i 5 poraza, a večeras će imati zaista težak zadatak ne bi li stigli do treće pobjede u Premijer ligi BiH.

BL Volley je na prvom mjestu, ali samo zbog utakmice više u odnosu na Bimal Jedinstvom. Banjalučanke imaju samo jedan poraz, ove sezone igraju sjajno i biće zanimljivo vidjeti mogu li do trijumfa u Mejdanu.

Visited 178 times, 1 Visit today

Related Events

Mješovita srednja škola Kalesija, Patriotske lige, Kalesija

26. Februara 2016.

14:00 To 15:30

Odbojkašice kalesijske Bosne subotu imaju novi težak meč. U dvoranu MSŠ Kalesija dolazi drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH, Kula Gradačac.

Gošće su napunjene samopouzdanjem nakon pobjede nad Bimal Jedinstvom, dok je Bosna i dalje na dnu tabele, sa samo jednom jedinom pobjedom.

Na ovoj utakmici od aktivnog igranja oprostit će se nekadašnja reprezentativka BiH Erna Sinanović, koja se više puta penjala na tron kada su u pitanju najuspješnije sportiskinje u Općini Kalesija i sasvim sigurno mnogo je dala za ovaj grad i odbojku.

Narodno pozorište, Tuzla

17. Novembra 2016.

17:30 To 19:30

Nakon ceremonije svečanog otvaranja Festivala evropskog teatra, biće izvedena i prva predstava u takmičarskom dijelu programa. U pitanju je predstava “Vojcek – projekt Vojcek”, autora Georgea Buchnera.

Režiju predstave potpisuje Jiří Ondra, a produkcija je to češkog teatra Divadlo D21 iz Praga.

Igraju: Hana Mathauserová, Kristýna Podzimková, Michal Dudek, Petr Pochop, Hasan Zahirović, Richard Fiala.

Velika dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

29. Marta 2016.

17:30 To 19:00

Pobjeda protiv Bošnjaka vratila je Slobodu u igru za opstanak, a nove bodove ekipa Vladimira Mićanovića ima priliku osvojiti u naredna dva domaća meča.

Prvi od njih je već u srijedu, u Mejdan stiže Građanski kojeg je Sloboda već pobijedila u 1. kolu Lige za opstanak.

Bijeljinci imaju pobjedu više od Tuzlaka, i u slučaju pobjede bili bi nadomak opstanku, no trijumf Slobode dodatno bi “zakuhao” stanje na tabeli.