Pjesničkom riječju “Stop nasilju nad ženama” u Tuzli

23. Novembra 2016.

23. Novembra 2016.

18:00 To 19:03

NUB Derviš Sušić, Mihajla i Živka Crnogorčevića, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

Event Description

Manifestacija pod nazivom “Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA” će biti održana 23.11. 2016. u Tuzli u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli u 18 sati. organizaciji tuzlanske pjesnička grupa „Lucido“ i Američkog kutka Tuzla. Učestvuju tuzlanske pjesnikinje i pjesnici svih generacija. Moderator će biti Nihad Mešić River.

Manifestacija pod nazivom “Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA” će biti održana istog dana u isto vrijeme, na nekoliko destinacija širom regije a sve u svrhu zaštite djevojke, žene, majke…

Istoimeni blog nastao je u jedanaestom mjesecu 2012. godine na inicijativu Lidije Puđak, kada je skupina pjesnika, entuzijasta koji svojim načinom tj. riječju izražavaju svoju potporu, pisala pjesme po društvenim mrežama u svrhu međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Visited 195 times, 1 Visit today

Related Events

CineStar, Tuzla

25. Aprila 2017.

19:45 To 21:30

IZVORNO IME: Ghost in the Shell
REDATELJ: Rupert Sanders  |  ŽANR: Akcijski, avantura, SF
ULOGE: Scarlett Johansson, Michael Wincott, Pilou Asbak
TRAJANJE FILMA: 106 minuta  |  GODINA: 2016.  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Duh u oklopu baziran je na međunarodno priznatom SF naslijeđu, japanskom animiranom filmu iz 1995. godine kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih, te će se morati suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Robotic’s-a.

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla,

8. Decembra 2015.

18:30 To 20:30

IZVORNO IME: In the Heart of the Sea
REŽIJA:Ron Howard
ULOGE: Chris Hemsorth, Cilian Murphy, Benjamin Walker
ŽANR: drama, avantura
TRAJANJE: 121 min

Smještena u 1820. godinu radnja filma U srcu mora prepričava slijed događaja u kojima se našao brod Essex i njegova posada nakon što su krenuli u potragu za velikim bijelim kitom. Nevjerovatnu pustolovinu koju je prošao, po prvi put u pero mladom piscu diktira jedini preživjeli s toga puta četrdeset godina kasnije.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

28. Marta 2016.

1:34 To 10:30

Kupovinom karte pomažemo Irminim roditeljima da vrate dug bolnici u Beču u kojoj se Irma liječila. Podsjećamo, dug je oko 10.000 KM.
Sve ostale informacije imate na plakatu.
KARTE ĆE BITI DOSTAVLJENJE U SRIJEDU UČENICIMA, PA VAS MOLIMO DA SAKUPITE NOVAC. Za dodatne informacije o kartama, možete se obratiti Selma Tuzlak ili na njezin br. telefona 062 464 134.