POZIV NA AUDICIJU za žensku ulogu Narodno pozorište Tuzla

6. Juna 2015.

8. Juna 2015.

12:00 To 15:00

Besplatno

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

035 251 646 , 251 645

Website

Narodno pozorište Tuzla
Narodno pozorište Tuzla
Address: Pozorišna 4, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

Event Description

Potrebno je spremiti ispovijest liječenog ovisnika po mogućnosti, te jedan pripremljeni monolog iz predstave „MI DJECA S KOLODVORA ZOO“, koji se može preuzeti na FB stranicama NP Tuzla i Adnana Omerović.

Monolog koji je potrebno spremiti za audiciju:
U podne me probudila mama i donijela ručak u krevet. Kada bih nedeljom bila u kući a ne kod Detlefa, mama mi je uvijek donosila ručak u krevet. Na silu sam progutala nekoliko zalogaja. U suštini, nisam više ništa mogla jesti osim mladog sira, jogurta i pudinga. Onda sam zgrabila svoju bijelu plastičnu kesu. Kesa je bila već poprilično razderana, nije više imala ručke, sugdje pokidana, jer sam uz šprice i cigarete unutra ponekad trpala i svoju jaknu. Bila sam tako ravnodušna da mi čak nije palo na pamet da nabavim novu kesu. Bila sam tako ravnodušna da bi i o čemu razmišljala kad sam prošla pored mame s kesom u ruci i otišla u kupatilo. Zaključala sam vrata kupatila. U našoj porodici inače niko nije zaključavao vrata od kupatila. Pogledala sam se u ogledalo kao i svaki dan. Odavno se više nisam prepoznavala u ogledalu. Lice kao da nije pripadalo meni. Kao ni potpuno izgladnjelo tijelo. Njega više nisam ni osjećala. Ono se nije više ni javljalo ako bih bila bolesna. Heroin ga je učinio neosjetljvim na bilo kakvu vrstu bolova, glad i čak visoku temperaturu. Stajala sam pred ogledalom i pripremala šut. Bila sam posebno naložena na šut jer sam imala m powder. To je, za razliku od bijelog i smećkastog heroina, koji je inače na tržištu, sivo-zelekasti prah. To je posebno nečist dop, ali daje nevjerovatan fleš. Ide direktno na srce i moraš biti oprezan pri doziranju. Ako ubrizgaš previše, rikneš.
Zabola sam iglu u venu, povukla sam i odmah je procurila krv. Profiltrirala sam prah nekoliko puta, ali je i dalje bio totalno nečist. Onda se dogodilo. Igla se začepila. To je otprilike najgore sto se može dogoditi fiksašu- da se u tom trenutku začepi igla. Jer ako ti se krv koju si povukao u iglu zgruša, dop možes jos jedino baciti.
Nisam više mogla vaditi špricu. Pritiskala sam svom silom da bih probila prljavštinu kroz iglu. Zaista sam imala sreće. Uspijela sam se ufiksati. Jos jednom sam povukla da bih ubrizgala i zadnje ostatke. Igla se ponovo začepila. Uhvatio me bijes. Imala sam samo osam do deset sekundi do fleša. Pritiskala sam, znači, svom snagom. Pumpa je iskočila, a krv je počela frcati svud okolo.
Fleš je bio ludnica. Morala sam čvrsto držati glavu. Oko srca sam osjetila strašan grč. Glava mi je odzvanjala kao da me neko udario ćekićem, tjeme mi je trnulo kao da me bocka milion igala. Lijeva ruka bila mi je potpuno ukočena.
Kad sam se ponovo mogla pomaknuti otključala sam i mama je uletila u kupatilo. Otišla sam sa svojom plastičnom kesom u sobu, legla u krevet i zapalila cigaretu.

Visited 266 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Dom kulture Lukavac, Lukavac

14. Decembra 2015.

17:30 To 19:00

“MONO DUO” je večer teatra, a riječ je o spoju dvije predstave, komediji “Američki san” i drami” Alter ego”..Dvije predstave će spojiti muzičke numere u izvedbi glumca Dražena Pavlovića, a produkcija garantuje pravi teatarski užitak.

Teatar Kabare

3. Decembra 2016.

17:30 To 19:00

Predstavu je režirao Nebojša Bradić, igra Vlado Kerošević, a riječ je o monodrami koja je nastala na temelju Tolstojeve novele „Krojcerova sonata“. Tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, prepričava sve ono što ga je dovelo do zločina – ubistva supruge, da bi na kraju sve ponovo preživio, kao u psihodrami. Svaki je bolni detalj ponovo na površini, a junak se ispred gledalaca ogoljava do kraja prikazujući se kao bolestan, strašni ubojica.
Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine u Teatru Kabare u Tuzli, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada.

ZAVNOBiH-a, Tuzla,

10. Marta 2016.

17:30 To 19:00

12.DANI MLADIH TUZLE 2016.
Predstava WESELJACI
11.03.2016. – Petak u 19.30h
Na sceni Teatra Kabare
Rezervacije karata: 061 365 800
Dobro nam došli…