Pravni fakultet: Šta znači biti učesnica u društveno političkim procesima?

24. Februara 2016.

24. Februara 2016.

14:00 To 17:00

Muhameda Hevaije Uskufija, Tuzla

Event Description

24. 02. 2016. godine sa početkom u 14:00 održat će se javna tribina na temu “Šta danas znači biti učesnica u društveno-politickim procesima odlučivanja na teritoriji Bosne i Hercegovine?” na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, u organizaciji Westminster fondacije za demokratiju u Bosni i Hercegovini i Univerziteta u Tuzli. Ova javna tribina je u sklopu projekta Westminster fondacije za demokratiju u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Promovisanje žena u politici u Bosni i Hercegovini” sa ciljem da kroz razne aktivnosti poveća broj izabranih žena na lokalnim izborima 2016. godine i da stavi u fokus i poboljša općenito učešće žena u politici.
Govornice na ovoj tribini su:
1. Jasminka Vidaković
2. Maja Gasal-Vražalica
3. Dajana Bakić
4. Nada Mladina
5. Dženeta Omerdić

Cilj ove javne tribine je da se informišu, motivišu i promovišu žene u politici Bosne i Hercegovine, kao i da se što više žena uključi u politiku – kao glasačice ili kandidatkinje.
Javnoj tribini mogu prisustvovati svi zainteresovani građani i građanke, a svoje prisustvo su već najavili brojni predstavnici organizacija koje se bave temama građanskog učešća u lokalnoj zajednici i političkog učešća žena u politici Bosne i Hercegovine. Ova tema je posebno zanimljiva jer se bliže lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, a građani i građanke na ovoj tribini mogu dobiti detaljniji uvid u rad lokalne samouprave, viših nivoa vlasti, kao i položaj žena unutar tih nivoa.

O nama:
Westminster fondacija za demokratiju u BiH: http://www.wfd.org/upload/docs/Bosnia%20and%20Herzegovina.pdf
Univerzitet u Tuzli:
http://www.untz.ba/

Visited 333 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala 2, Tuzla,

29. Decembra 2015.

15:00 To 16:30

Četiri godine nakon prvog dijela, priča o šest nerazdvojnih prijatelja se vraća na veliko platno. Njihova nova avantura uključuje borbu protiv zakletog neprijatelja Vrane-vještice. Zozonci žive u gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vjetra…

Atelje Ismet Mujezinović, Klosterska, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

5. Septembra 2016.

18:00 To 20:00

U okviru ovogodišnjeg  Međunarodnog festivala pozorišta, u prostoru Međunarodnog Ateljea “Ismet Mujezinović” bit će igrano šest predstava pozorišta iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije. Prva od tih šest predstava je “Đe sam ja tu”, čija je premijera zakazana za prvi dan Festivala, o6. septembar.

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

30. Aprila 2016. To 30. Maja 2016.

10:00 To 20:00

“Majski dani Doma mladih“ su uveliko počeli sa dvije odigrane predstave za djecu, „Čarobnjak iz Oza“ i „Mali princ“, u izvedbi Dramske sekcije OŠ KŠC „Sv. Franjo“ iz Tuzle, na Kamernoj sceni Doma mladih. U drugoj radnoj sedmici mjeseca maja nastavljamo sa raznovrsnim programskim sadržajima. U utorak, 10.05.2016.g., u 19:00 h, na Kamernoj sceni bit će održan performans orijentalnog plesa u izvedbi plesnog studija Rich iz Tuzle, pod nazivom „Majska noć“ koju plesni studio „Rich“ poklanja Domu mladih za 44. Rođendan.Već u četvrtak, 12.05.2016.g. također na sceni Doma mladih u 19:00 h, planiran je Koncert polaznika Škole harmonike Doma mladih, koju vodi profesor Dejan Milkunić, a u petak, 13.05.2016.g., u 18:30h bit će održana promocija knjige „Engrami“, mladog autora Muse Mulavdića iz Tuzle.

Ulaz je besplatan na sve najavljene sadržaje.