Premijera filma RUŽA u Tuzli

6. Aprila 2017.

6. Aprila 2017.

19:00 To 22:30

CineStar, Tuzla

Event Description

U produkciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja “Mladi Tuzle”, a uz podršku Grada Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, Teatra Kabare, Ingel d.o.o. i “Vive Žene” Tuzla, u četvrtak 6. aprila biće održana premijera igranog filma “RUŽA”.

“RUŽA” je film koji govori o predrasudama, o tome kako društvo odbacuje i osuđuje dječaka koji je siromašan i povučen, o fenomenu mješovitog braka, o posljedicama porodičnih svađa, o raspadu zajedničke države, zajedničkih principa i vrijednosti življenja, te o kajanju koje, ako uslijedi kasno, nema efekte na  promjenu situacije. Veoma često, u ovakvim situacijama, pomoć struke i psihoterapeuta nužno je potrebna za iscjeljenje i zdravo odrastanje. Film će na simboličan način informisati djecu i mlade o profesiji psihologa i oblicima psihoterapije prema kojoj djeca i mladi imaju strahove, predrasude, izbjegavanja i osuđivanja onih za koje se sazna da su na bilo koji način imali takve razgovore, sesije…

Režiju filma potpisuje Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac. U filmu igraju: Remira Osmanović, Olivera Blažević, Emina Goletić, Amila Beširović, Eldar Zubčević, Benjamin Avdić, Adnan Mujkić, Amina Zahirović, Amila Kadić, Toni Krstić, Kemal Fazlić, Sanja Vuleta, Saša Pavlović, Mustafa Bešić, Iva Šimić, Tarik Kačapor i Amna Sakić. Montažu filma uradio je Benjamin Bakija.

Premijerno prikazivanje filma je u prostorijama CineStara Tuzla, dvorana 1. sa početkom u 19 i 21 sat, uz napomenu da će se na premijeri filma pojaviti glumačka i ekipa organizacije.

Visited 203 times, 1 Visit today

Related Events

CineStar, Tuzla

14. Februara 2017.

14:00 To 15:40

IZVORNO IME: Jackie
REDATELJ: Pablo Larraín  |  ŽANR: biografija, drama
ULOGE: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig
TRAJANJE FILMA: 99 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Nakon ubistva američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, prva dama Jacqueline Kennedy pokušava biti jaka nakon trume koju je njena porodica doživjela, vratiti vjeru, utješiti svoju djecu te definisati historijsko naslijeđe svoga muža. Radnja prati život Jackie Kennedy od trenutka atentata na njenog muža i intervjua kojeg je povodom tragičnog događaja morala dati magazinu Life, reflektirajući se na svoju privatnu i javnu personu. Mnogi su kritičari predvidjeli kako se Natalie Portman smiješi nagradna Oscar za ovu ulogu.

Mihajla i Živka Crnogorčevića, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

4. Novembra 2015.

Kino Banovići, BKC, Banovići

28. Decembra 2015.

18:00 To 20:00

IZVORNO IME: Star Wars Episode VII – The Force Awakens
REŽIJA: J.J. Abrams
ULOGE: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
ŽANR: akcija, avantura, fantazija
TRAJANJE: 136 min

Nastavak sage Ratovi Zvijezda koji se dešava 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983).