Prezentacija platforme Javna rasprava TK

23. Marta 2016.

23. Marta 2016.

17:00 To 19:00

Atelje Ismet Mujezinović, Klosterska, Tuzla,

Event Description

Nakon što je u oktobru prošle godine puštena u rad platforma javnarasprava.ba, putem koje građani mogu uticati na legistlativni proces na državnom i entitetskom nivou, te dvosmjerno komunicirati sa izabranim predstavnicima u parlamentima, inicirana je i implementacija ove platforme na kantonalnom nivou. Osnovna namjena web platforme tk.javnarasprava.ba je poboljšanje učešća građana/ki u procesima donošenja odluka u TK i predstavlja pilot projekat uspostave platforme na kantonalnom nivou.
Putem ove web stranice svi zainteresovani mogu se u samo nekoliko koraka uključiti u raspravu o prijedlozima zakona koji se nalaze u proceduri u Skupštini TK, te komunicirati sa izabranim zastupnicima koji sjede u njoj. Ova platforma također pruža i mogućnost pokretanja peticije ili inicijative koja će biti upućena odgovornim.

Visited 323 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

13. Aprila 2016. To 16. Aprila 2016.

16:00 To 12:00

Centar za osobni razvoj i meditaciju „Brahma Kumaris“ iz Sarajeva u saradnji sa JU „Dom mladih“ Tuzla organizuje Kurs meditacije, koji će biti održan na Kamernoj sceni Doma mladih, u četvrtak, 14.04. i petak, 15.04.2016.g., od 18:00 do 20:00 h, u subotu, 16.04. i nedjelju, 17.04.2016.g., od 10:00 do 14:00 h, s tim da će dio kursa planiran za nedjelju biti održan na drugoj lokaciji u dogovoru sa predavačima.

Teme ovoga kursa su sljedeće: Kako stvoriti unutarnji mir i savladati stres? Ko sam zapravo ja? Šta je neograničen Izvor snage i energije? Kako se povezati sa unutrašnjim izvorom? Koji su duboki zakoni Karme? Šta je Drvo čovječanstva, a šta vremenski ciklus? Koje su to duhovne snage u svakodnevnom životu? Kako primijeniti praktične vježbe meditacije i sl.

Kurs meditacije je besplatan, a za sve informacije i obavezne prijave možete se javiti na broj telefona: 062 / 109 – 087, putem e-maila: meditacija.tuzla@gmail.com ili web stranice: www.osobnirazvoj.org.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla,

16. Decembra 2015.

17:30 To 18:30

Projekcija dokumentarog filma “ROCK'N'WAR” posvećena je našem Nebojši Stojkovu Frenkiju, legendi tuzlanske rock scene, a nakon projekcije nastavlja se druženje u BKC Klubu uz muziku tuzlanskih bendova.

Film “ROCK'N'WAR” je priča o fenomenu tuzlanske muzičke rock scene u ratu, priča o prijateljstvu, snazi, snalažlljivosti, kreativnosti i velikoj ljubavi prema muzici.

Omega

31. Oktobra 2016. To 30. Septembra 2016.

Galerija MI RITMO sljedeći mjesec obilježava dvadeset godina rada. Osnovana je 1996 godine i posljednjih pet godina se nalazi u TC Omega.

U sklopu galerije je i radionica za izradu ramova i uramljivanja slika. Atelje za rad se nalazi u BKC-u Tuzla.

Djelatnost Galerije je prodaja i otkup umjetničkih slika; uramljivanje i opremanje slika; prodaja slikarskog materijala; organiziranje izložbi, likovnih kolonija, a bavi se i drugim kulturnim aktivnostima u domenu umjetnosti i kulture uopće.

Umjetničke slike u Galeriji su djela mnogih autora i rađene su raznim tehnikama tako da bogata ponuda pogoduje svakovrsnim prilikama, od zadovoljenja vlastite duhovnosti do želje i potrebe za darivanjem.