Promocija knjiga i modna revija

25. Marta 2016.

25. Marta 2016.

19:00 To 20:00

Mihajla i Živka Crnogorčevića 7, Tuzla

Event Description

emina plakat

Promocija knjiga “Vatra” i “Žena u crvenoj haljini”, autorice Emine Vukičević, nakon koje će uslijediti modna revija dizajnerice Svjetlane Vuković Cece, dizajnerice nakita Alme Dell Mak, make up artistice Amile Halilović, te revija frizura Aide Omerović i Merse Sukanović, a sve uz muzičku pratnju Damira Mandića, održat će se u petak 25. marta 2016. godine od 19 časova u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla.

Visited 255 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Dom Književnosti, Tuzla

14. Aprila 2017.

10:00 To 11:00

Poznati mariborsko-varaždinski pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak, svojim će originalnim nastupom uveličati manifestaciju „Poetski proljetni pozdrav“, koji će biti održan u subotu, 15.04.2017. godine u 12 sati u Domu književnosti, organizacionoj jedinici JU „Dom mladih“ Tuzla, na Sonom trgu.

Učešće u programu uzeće i Mirza Okić iz Sarajeva, te domaćini i organizatori programa, pjesnička skupina „Lucido“ iz Tuzle, koju čine Majda Zukić, Alma Omeragić, Mario Vranješ i Nihad Mešić River.

Uz poeziju i druženje prisutne i goste zabavit će Muhamed Kuljanin na gitari.

Milan Novak je rođen u Mariboru (Slovenija) i poznati je pisac, pjesnik ali se ujedno bavi i plesom. Iako po struci inžinjer elektrotehnike, ovaj svestrani pisac svoje nastupe redovno obogaćuje kako stihovima tako i plesnim performansima.

Ljubica Ribić rođena je u Varaždinu (Hrvatska). Od rane mladosti traži način da izrazi svoje emocije u poeziji, slikarstvu, muzici i sl

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

7. Decembra 2015.

17:00 To 19:00

Velikan sevdalinke i starogradske pjesme Safet Dedajić priprema veliki koncert povodom 50 godina umjetničkog rada.

Dedajić sa svojim gostima priprema nezaboravno veče, a svi ljubitelji sevdaha ne smiju propustiti ovaj događaj.

Koncert će biti održan u Velikoj sali BKC-a.

Centar za kulturu, Lukavac

21. Decembra 2016.

16:30 To 18:10

Iz Disneyjevih studija za animaciju stiže Vaiana, poletni kompjuterski animirani film o pustolovnoj tinejdžerici koja otplovi na opasnu misiju kako bi spasila svoj narod.

Tijekom svojeg putovanja, Vaiana (glas Mia Negovetić) sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko oceana u zahtjevnoj pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: svoj vlastiti identitet.

ŽANR: Animirani, komedija, avantura

REDITELJ: Ron Clements, John Musker

ULOGE: Mia Negovetić, Radojka Šverko, Ervin Baučić, Ivana Rushaidat