Promocija knjige ”Feministička čitanja društvenih fenomena”

4. Decembra 2015.

4. Decembra 2015.

14:00 To 16:00

Kuća plamena mira, Šetalište Slana banja bb, Tuzla,

Event Description

Povodom svjetske kampanje koja se obilježava u preko 100 država svijeta – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – Udruženje Amica EDUCA i Sarajevski otvoreni centar vas pozivaju na feminističke razgovore o povezanosti ne/obrazovanja i nasilja. Koristimo ovu priliku da otvorimo i pitanje feminističkog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, kroz promociju knjige koju su napisale polaznice/i Feminističke škole Žarana Papić.

Razgovaraju polaznice/k Feminističke škole: Elma Čavčić, Izudin Karić, Dajana Cvjetković i Jasmina Čaušević (Sarajevski otvoreni centar)

Razgovorima moderira: Selma Mustačević (Udruženje Amica EDUCA)

Visited 197 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

12. Februara 2016.

17:30 To 19:00

Drugog dana Tuzlanskih pozorišnih dana, publici u Narodnom pozorištu predstaviće se SARTR sa izvedbom predstave “Prst” kosovske spisateljice Doruntine Bashe, u režiji Sabrine Begović-Ćorić.

“Prst” se smatra jednim od najboljih suvremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

15. Decembra 2015.

19:00 To 20:40

IZVORNO IME: Panama
REŽIJA: Pavle Vučković
ULOGE: Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjeva, Tamara Dragičević
ŽANR: drama, triler
TRAJANJE: 100 min

Jovan se između ostalih djevojaka viđa sa Majom, koja mu djeluje naivno i neiskusno. Postepeno, njeno ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira. Prateći video snimke i “tragove” sa interneta, otkriva naznake Majinog paralelnog života i upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnicki pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

21. Septembra 2016.

18:00 To 19:30

Predstava Wojzeck je rađena po djelu njemačkog književnika Karla Georga Büchnera “Wojzeck” (Vojcek). To je drama o vojniku koji mora trpjeti poniženja da bi na kraju potpuno propao ubivši onu koju voli, nakon premijernog izvođenja 13. maja u Narodnom pozorištu Tuzla će ponovo biti izvedeno.

Režija: Iván Funk

Igraju:
VOJCEK Midhat Kušljugić
MARIJA Ivana Perkunić
KAPETAN Nenad Tomić
DOKTOR Milenko Iliktarević
TAMBURMAŽOR Boris Balta
ANDERS / MUZIČAR Denis Hadžić
MARGARETA Remira Osmanović
KOMEDIJAŠ Siniša Udovičić
LUDA Dalibor Brkić