Promocija knjige „Tuzla moje mladosti”, autorice Vere Mujbegović

17. Septembra 2016.

17. Septembra 2016.

20:00 To 21:00

Međunarodna galerija portreta, II tuzlanske brigade, Tuzla,

Event Description

U povodu obilježavanja 17. septembra 1944. godine, dana konačnog oslobođenja Tuzle i 70. godišnjice postojanja i rada Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić” Tuzla, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u subotu 17. septembra 2016. godine u 20 sati bit će upriličena promocija tuzlanskog ponovljenog izdanja knjige „Tuzla moje mladosti”, autorice Vere Mujbegović.
„Tuzla moje mladosti” je publikacija čiji se sadržaj značajno oslanja na Tuzlu kao važnu topografsku odredicu. Stoga je ova knjiga dio zavičajne produkcije, te je prepoznata kao važno štivo unutar memoarske građe koju čuva Biblioteka „Derviš Sušić”.
Organizatori promocije su Grad Tuzla i Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla.

Visited 175 times, 1 Visit today

Related Events

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

8. Septembra 2016.

18:00 To 20:00

JU Bosanski kulturni centar TK-a u suradnji sa Yugoartom 09.09.2016 godine  u Tuzlu dovodi  predstavu/ komediju „Ko je ovde idiot“ . U predstavi igraju Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

U Rusiji su prije vjenčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, poslijee burne momačke večeri, odlazi kod psihijatra po jednu takvu potvrdu…

Predstavom, rađenoj po motivima jednočinke “Idiot” Muze Pavlove, na humorističan način je prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet oslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave. Tako će pojedinci ovu predstavu pamtiti po nenamjernim malim učešćem u istoj i velikim pitanjem u sopstvenoj glavi ko je ovde idiot, ali s osmjehom na usnama.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu Sejo & Vili. BKC Tuzla / Početak: 20.00 h / Informacije i rezervacije : 035 / 311 070.

CineStar, Tuzla

11. Maja 2017. To 12. Maja 2017.

19:55 To 22:15

IZVORNO IME: The Lost City of Z
REDATELJ: James Gray  |  ŽANR: Akcija, avantura, biografski
ULOGE: Charlie Hunnam, Tom Holland, Robert Pattinson, Sienna Miller
TRAJANJE FILMA: 141 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD
SADRŽAJ FILMA:
Britanski arheolog Percy Fawcett je 1925. godine krenuo u istraživanje amazonske prašume kako bi pronašao antičku civilizaciju i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada. Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Istraživači su najčešće umirali od gladi i bolesti ili su ih ubili Indijanci, i tako ostavili čovječanstvo u uvjerenju da je Amazona stvarno nenaseljena. No Fawcett se godinama pripremao za taj put. Grad „Z“, navodni El Dorado, opsesija je mnogih istraživača, arheologa, pustolova. No svaka ekspedicija koja ga je pokušala pronaći okončala je katastrofom.

https://www.youtube.com/watch?v=cMOpUmyt44c

Dom kulture Lukavac, Lukavac,

4. Decembra 2015.

17:30 To 19:00

Premijerno izvođenje predstave “Umijeće suživota” bit će u Lukavcu. Predstava je rađena u produkciji Javne ustanove Centar za kulturu Lukavac i Gradskog pozorišta Živinice. Pokrovitelj ove predstave je Općina Lukavac.

Predstava je profesionalni pozorišni projekat grupe diplomiranih glumaca i producenata, a govori o građanskoj drami, koja kroz niz komičnih situacija dočarava današnji život.

Glumačku ekipu sačinjavaju Damir Mahmutović, Ana Franjčević, Irfan Kasumović i Alisa Brkić.

Pozivamo sve građane i građanke da uveličaju ovu svečanu premijeru.