Radionica sirove hrane sa legendarnom Majom Volk u Tuzli

22. Oktobra 2016.

22. Oktobra 2016.

12:00 To 17:00

Tuzla,

Event Description

Tuzlaci će imati priliku da  22.10. 2016. od 12.h prisustvuju druženju i radionici sirove hrane sa legendarnom Majom Volk i Merimom Bosankić. Radionica će se održati u prostoru bivše konobe “More”. (Tuzlanske brigade I, prekoputa Interauta)

Merima Bosankić je odbila da bude dio statistike i odlučila je živjeti! Uprkos dijagnozi zadnjeg stadije karcinoma Merima živi kvalitetnije i više nego ikada.

“Moj život se kreće u granicama jednog dana. Trudim se da živim svaki dan baš za taj dan. Da osjetim svaki miris, miris ljudi oko sebe, miris kiše, miris cvijeća, svega. Jer ja i ne znam za sutra uopšte, da li će biti sutra! Svaki dan živim kao posljednji dan. I to je nevjerovatan osjećaj,” priča Merima.

thumbnail_Radionica Tuzla

“Promjenite sebe i promjenit ćete cijeli svijet “, kaže Maja Volk.

Sadržaj radionice :

– radionica prirodne ishrane sa degustacijom jela
– zeleni gusti sokovi, detoks doručak, sir od suncokreta, badema, kako se pravi biljno mlijeko, zdravi slatkiši, rezanci od tikvica
– predavanje o prednosti prirodne ishrane nad termički obrađenom
– savjeti za bolji i duži život
– vježbe i šaljive priče
– prigodni pokloni i iznenadjenja od sponzora radionice

thumbnail_Plakat predavanje Tuzla

Maja Volk je rođena 30. januara 1959. godine. Ima dvije kćerke Teodoru i Milenu, i sina Mihaila. U bogatoj karijeri objavila je romane „Mrtve lutalice”, „Nesahranjene Marije”, „Predator, „Kreativno pisanje”. Doktorirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti.

Ova svestrana dama ne krije da je teška borba sa rakom grla prije par godina, promijenila iz korijena, ali joj je donijela i potpuno nove navike koje su je učinile srećnijom. Svoje bogato životno iskustvo i čvrsta uvjerenja koja je izgradila u najtežim danima, Maja rado prepričava.

Visited 193 times, 1 Visit today

Related Events

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

13. Aprila 2016. To 16. Aprila 2016.

16:00 To 12:00

Centar za osobni razvoj i meditaciju „Brahma Kumaris“ iz Sarajeva u saradnji sa JU „Dom mladih“ Tuzla organizuje Kurs meditacije, koji će biti održan na Kamernoj sceni Doma mladih, u četvrtak, 14.04. i petak, 15.04.2016.g., od 18:00 do 20:00 h, u subotu, 16.04. i nedjelju, 17.04.2016.g., od 10:00 do 14:00 h, s tim da će dio kursa planiran za nedjelju biti održan na drugoj lokaciji u dogovoru sa predavačima.

Teme ovoga kursa su sljedeće: Kako stvoriti unutarnji mir i savladati stres? Ko sam zapravo ja? Šta je neograničen Izvor snage i energije? Kako se povezati sa unutrašnjim izvorom? Koji su duboki zakoni Karme? Šta je Drvo čovječanstva, a šta vremenski ciklus? Koje su to duhovne snage u svakodnevnom životu? Kako primijeniti praktične vježbe meditacije i sl.

Kurs meditacije je besplatan, a za sve informacije i obavezne prijave možete se javiti na broj telefona: 062 / 109 – 087, putem e-maila: meditacija.tuzla@gmail.com ili web stranice: www.osobnirazvoj.org.

BKC Tuzla

12. Aprila 2017.

17:00 To 18:30

Festival “Sevdalinko, u srecu te nosim” ove će godine u Tuzli biti održan po deveti put.

Na 9. Festivalu sevdalinke, kojeg organizuje Udruženje muzičkih umjetnika će nastupiti mnogi izvođači ove tradicionalne bosanske pjesme.

Festival će biti održan u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, 13. aprila 2017. godine sa početkom u 19 sati.

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

8. Januara 2016.

18:15 To 19:30

Nakon pobjede nad Slovačkom i remija u Litvaniji, rukometna reprezentacija BiH nastavlja svoje kvalifikacije za SP 2017. godine.

Naredni protivnik je debitant Kosovo i prilika je ovo za pulene Dragana Markovića da uzmu nove bodove i ostanu u igri za prvo mjesto u grupi i plasman u baraž.

Podržimo Zmajeve, napunimo Mejdan!