RUKOMET: BiH – Litvanija

17. Januara 2016.

17. Januara 2016.

20:15 To 21:30

10 KM

SKPC Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

Event Description

U posljednjem kolu kvalifikacija za SP u Francuskoj, naši rukometaši igraju protiv Litvanije u tuzlanskom Mejdanu.

S obzirom da su Zmajevi osigurali plasman u baraž, utakmica protiv Litvanaca biće bez rezultatskog značaja. No, prilika je to ipak za novu pobjedu te da se prvi dio kvalifikacija završi bez poraza.

Utakmica se igra u Velikom Mejdanu.

Visited 247 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Mala dvorana Mejdan, Tuzla

4. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Derbi 7. kola ženske rukometne Premijer lige BiH u Tuzli igraju Jedinstvo i Ilidža.

Tuzlanske rukometašice su na omjeru 4-2, a porazi od Krivaje i Mire udaljili su ih od vrha tabele. No bez obzira na to, tim Zvjezdana Tomića ima dovoljno snage i kvaliteta da može poraziti Ilidžanke.

Sportska dvorana, Lukavac

7. Januara 2017.

6:30 To 15:00

U nedjelju, 8. januara 2017. godine u Lukavcu će biti održano Kantonalno prvenstvo TK za omladince (2005. i 2006. godište).

Učestvuju FK Proleter Slavinovići, FK Bosna Kalesija, OFK Tuzla, Betaclub Tango Lukavac, ŠF KLUB 7 Tuzla, ŠF RESPECT Kalesija, Sport DH Centar Tuzla i FK Mladost Puračić.

Franjevački samostan svetog Petra i Pavla, Franjevačka, Tuzla

1. Februara 2016.

17:00 To 18:00

Na tragu esencijalnih, naslijeđenih proživljavanja, stanovnici podmajevičkog kraja u Breškama, uz radno i skrbničko umijeće HKD Napredak u Tuzli i braće franjevaca Provincije Bosne srebrene, u ovom kraju, po šesnaesti put je omogućeno okupljanje umjetnika i održavanje međunarodne likovne kolonije.

Okupljeni iz Bosne i Hercegovine (Davor Paponja, Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Ćazim Sarajlić, Fuad Kasumović, Vinko Lamešić, Maja Hrvanović, Samir Sufi, Boris Pejić), Hrvatske (Antonija Gudelj, Josip Mijić, Anto Kajinić), Crne Gore (Marija Kapa, Rade Vujačić) i Srbije (Mihael Milutinović) pokušali su, materjaliziranjem spiritualnih vrijednosti, u mirisu i hladu drevnih lipa kraj crkve Uznesenja blažene djevice Marije u Breškama, posvjedočiti svevremensku mogućnost baštinjenja memorije koju iznjedruju breški sljemenici.

Sva ta djela nastala na prošlogodišnjoj Međunarodnoj koloniji u Breškama, moći ćete vidjeti na Izložbi u Galeriji Kristian Kreković, koja se nalazi ua Franjevačkom samostanu Tuzla.