RUKOMET: Gradačac – Sana 7

29. Oktobra 2016.

29. Oktobra 2016.

19:00 To 20:30

2 KM

Sportska dvorana Skenderija, Gradačac

Event Description

U okviru 5. kola Prve lige Federacije BiH -grupa Sjever, Gradačac na svom parketu dočekuje ekipu Sana 7.

Domaći tim ima pobjedu i dva poraza, ali uz utakmicu manje, dok je ekipa iz Sanskog Mosta na jednom pobjedi i tri poraza.

Visited 177 times, 1 Visit today

Related Events

Sportska dvorana Živinice, Živinice Grad

27. Novembra 2015.

17:00 To 19:00

Konjuh je, možda i neočekivano, uplivao u donji dio tabele. Trenutno je na 12. mjestu sa isto toliko bodova, a nakon poraza u Sarajevu, prilika sa popravni je protiv dobojske Sloge.

Gosti su u sigurnoj zoni, imaju 18 bodova. Daleko su od zone ispadanja, ali i od evropskih mjesta, tako da trenutno mogu igrati rasterećeno.

Utakmica se igra u Gradskoj dvorani u Živinicama.

 

SKPC Mejdan, Tuzla

2. Decembra 2016.

15:00 To 16:30

Velika pobjeda u Gračanici, rukometašima Sloboda Solane donijela je samopouzdanje, te dodatnu dramu u vrhu tabele, na kojoj poslije 10 kola tri ekipe imaju isti broj bodova. Po 24 sada imaju Gračanica, Sloboda i Kakanj, koji je i naredni protivnik Solara.

Solari su u Gračanici pružili fantastičnu partiju, te minimalnom pobjedom od 23:24 anulirali domaći kiks protiv Žepča. Sada je tim Mirze Bulića još uvijek u igri za povratak u Premijer ligu, a pobjedom protiv Kakanjaca zadržat će čelnu poziciju na tabeli, te na pauzu otići kao jesenji prvaci Prve lige FBiH.

Kakanj u prošlom kolu nije imao problema protiv Sane 7, lagano ih je uzeo sa 20 razlike, ali to je za njih svakako bilo zagrijavanje za “vruće” gostovanje u Mejdanu, gdje, ukoliko žele dobar rezultat moraju pružiti veliki maksimum, te borbenost istaći na najviši nivo.

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

1. Marta 2016.

16:00 To 17:30

Rukometašice Jedinstva u srijedu će imati pravi test u Kupu BiH. Naime, Labudice se u četvrtfinalu sastaju sa Krivajom iz Zavidovića.

Iz tuzlanskog tabora nisu pretjerano zadovoljni žrijebom, međutim, može svakako da ih raduje odlična forma, a pobjeda u Mostaru ih je naoružala dodatnim samopouzdanjem.

Kvalitetom možemo reći da su ekipe podjednake i sigurni smo da nas očekuje uzbudljiv i neizvjestan rukomet.