Šetnja, igra i sankanje u TK

21. Januara 2017.

21. Januara 2017.

9:00 To 23:00

Tuzlanski kanton

Event Description

Bijeli prekrivač je “uljepšao” je naš kanton. Preporučujemo šetnju ili igru na snijegu na jednom od obližnji brda ili zimskih odredišta.

Ilinčica, Slana Banja, Kicelj, Konjuh, Majevica… gdje god možete i imate slobodnog vremena, možda bi mogli uživati na snijegu kojeg prema najavama meteorologa neće biti mnogo ove godine.

Prilika je ovo možda i za Snješka Bijelića i uživanje u zimskim čarima. A nakon toga, možda neki čaj ili drugi topli napitak.

Šta kažete, jel’ dobar prijedlog?! 😀

Visited 278 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

15. Aprila 2016.

18:00 To 20:00

Coca – cola Vam predstavlja koncertnu turneju Frajli

 

Šarmantni novosadski kvartet The Frajle spada u red muzičkih sastava uz koji Vam je sjajno raspoloženje zagarantovano. Svojom orginalnošću i potpuno nesvakidašnjim scenskim ugođajem za veoma kratno vrijeme stekle su veliki broj fanova širom regiona.

Nakon velikog uspjeha koji su je donijeli albumi „Naš prvi album sa putovanja“ i  „A strana ljubavi“, Frajle su krajem prošle godine izdale novi album B strana ljubavi, koji je već svojim prvim singlovima zadobio izuzetne simpatije publike. Ono što ih krasi sve ove godine jeste i činjenica da su svojim angažmanom pomogle uspješnost brojnih humanitarnih akcija. Tako je i sa albumom B strana ljubavi, čijom kupovinom donirate sredstva udruženjima oboljelih od raka dojke u Bosni i Hercegovini.

Frajle sredinom aprila kreću na bosanskohercegovačku turneju. 16. aprila ovaj zanimljivi muzički karavan zaustavlja se u Tuzli. I ovaj sjajan muzički događaj koproducentski potpisuju Agencija „Zeus“ i tuzlanski BKC.

U dvoranu Bosanskog kulturnog centra Frajle donose svo svoje muzičko umijeće i obećavaju lavinu dobrog raspoloženja. Svi koji su nekad slušali novosađanke na live nastupima slažu se da četiri dame  na scenu donose poseban show i muzičku energiju po kojoj se njihove svirke dugo pamte.

Ne dopustite sebi da propustite koncert sa kojeg ćete izaći ispunjeni pozitivnom energijom i sjajnim raspoloženjem. Budite sa Frajlama u Bosanskom kulturnom centru  Tuzla, 16. aprila u 20,00 sati.

Generalni pokrovitelj turneje je kompanija „Coca – cola“, a partneri su „DM“, Melem i RSG radio.

 

Club Viva, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

11. Septembra 2016.

Uz njegove hitove svi će biti na nogama

Start 21:30h

ULAZ: 5KM

REZERVACIJE: 062 00 11 10

 

Dom mladih, Tuzla

29. Oktobra 2016.

17:00 To 19:00

Imamo čast da vas pozovemo na druženje sa Draganom Rajblović srbijanskom alpinistkinjom i autoricom knjige “Moj Everest – san i java”,

Dragana Rajblović je prva sa Balkana koja se 2007. godine popela na najviši vrh svijeta Mont Everest 8850 m, na Himalajima. Poslije devet godina, tekst o ovom poduhvatu je ugledao svijetlost dana i u aprilu ove godine u prodaju je izašla knjiga “Moj Everest – san i java”.

Promocija knjige i druženje sa Draganom bit će održano na kamernoj sceni Doma mladih u Tuzli , 31.10.2016 sa početkom u 19:00h.

Pozivamo sve planinare, avanturiste i ljubitelje prirode da se druže sa nama i upoznaju Draganu koja nam mnogo toga ima reći i podijeliti sa nama svoje iskustvo koje je postigla zahvaljujući usponu na krov svijeta a i kakav je to život planinara, osobe koja večinu svog slobodnog vremena provodi u prirodi.

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest. I ne samo Everest (8850 m), opisan je i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta, kao i sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov svijeta. Kao učesnik mnogih ekspedicija, prošla je i upoznala razne krajeve svijeta, te je knjiga i putopis, gdje prenosi svoje impresije o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj historiji.