“Sjajni momci” u BKC-u Tuzla

29. Oktobra 2016.

29. Oktobra 2016.

19:30 To 21:00

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

Event Description

Regionalno popularni trio kojeg čine Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović sa malih ekrana preselili su na daske koje život znače. Ovu sjajnu glumačku postavu  možemo gledati u predstavi „Sjajni momci“.

Njihov teatarski performans pretvoren u urnebesnu komediju će nas sve dobro zabaviti i nasmijati, a predstava uskoro svojim prvim izvođenjem stiže u Tuzlu. Predstava „Sjajni momci“ je rađena po tekstu Neila Simona, u originalu „Sunshine Boys“, a govori o dva penzionisana komičara,Hariju i Aliju. Na poziv Zlatana (Harijevog sestrića), Hari i Ali dobivaju priliku da učestvuju u TV emisiji, posvećenoj komediji od antike do danas. Njihov zadatak je da odigraju svoj skeč „Kod doktora“ kojeg su zajedno igrali decenijama. Međutim, problem je što su Hari i Ali prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični fijasko furiozo.

Predstava “Sjajni momci” 29. oktobra bit će održana u sali BKC-a Tuzla od 19:30 sati. Sve informacije u vezi rezervacije ulaznica možete dobiti putem broja telefona 035 282-296.

Visited 174 times, 1 Visit today

Related Events

Stadion Tušanj, Rudarska, Tuzla

10. Maja 2016.

18:00 To 19:45

Nakon što su fudbaleri Slobode osigurali drugo mjesto u Premijer ligi BiH, te izlazak u Evropu, slijedi im borba za prvi trofej ove sezone.

Crveno-crni već u srijedu igraju prvi finalni susret najmasovnijeg nogometnog takmičenja u BiH i to protiv Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci su favoriti u ovom dvomeču, no Radnik je pokazao ove sezone da su tvrd orah, da imaju kompaktnu ekipu koja ih vodi do dobrih rezultata.

Svakako, Bijeljinci će u Tuzli pokušati postići barem jedan gol, kako bi sebi olakšali zadatak u revanšu na svom stadionu.

American Corner, Mihajla i Živka Crnogorčevića, Tuzla

25. Septembra 2016.

16:00 To 18:00

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na jedinstvenu radionicu poezije koju će voditi američka pjesnikinja Heather Derr-Smith u Američkom kutku Tuzla.

Radionica se održava u organizaciji Tuzlanskog otvorenog centra, a sve što trebate uraditi je da se pojavite 26. septembra 2016. godine u 18 sati sa komadom papira ili vlastitim laptopom.

Možete ponijeti i svoju već napisanu poeziju.

Heather Derr-Smith je rođena u Dallasu 1971. godine. Iza sebe ima četiri zbirke poezije, više o njoj saznajte ovdje:

https://heatherderrsmith.com/about/

Dobrodošli/e!

Urban BeaTZ, Turalibegova, Tuzla

16. Juna 2016. To 17. Juna 2016.

19:00 To 0:00

Nakon što je otavio pozitivan utisak prilikom svog prvog nastupa, evo ga ponovo u vašem Urban BeaTZ-u!

https://soundcloud.com/search?q=takezo+project]

Ovu noć posebna ponuda: PAN = 2,00KM!