Snažniji od bombi: Kino “Kaleidoskop”

20. Marta 2016.

20. Marta 2016.

21:00 To 23:00

Kazan mahala 2, Tuzla

Event Description

21:00 Snažniji od bombi

Visited 224 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama, Krečanska, Tuzla,

21. Decembra 2015.

10:00 To 17:00

U utorak 22. decembra u prostorijama JU “Zavod za odgoj I obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom I tjelesnom razvoju” , članice NŽI organizuju novogodišnju zabavu za štićenike ove ustanove. Udruženje “Nova ženska inicijativa” pokloniće 50 paketića, pripremićemo za djecu pravi party na kojem ce biti I Djeda Mraz.- ističu članice NŽI. Ono što ih posebno raduje je činjenica da će ovoj prekrasnoj dječici uljepsati praznike, zabaviti se sa njima I druziti nekoliko sati.

“Na novogodišnjem partiju u Zavodu doći će I “naša” djeca I unuci naših članica, cilj nam je da se djeca zajedno zabave, upoznaju I da shvate da se ljepota skriva u različitostima”.

Članice Udruženja “Nova ženska inicijativa” su u maju ove godine organizirale matursku zabavu u istoj ustanovi. “I tada smo im priredile iznenadjenje, dovele smo frizere, šminkericu, obezbjedile smo buketiće cvijeća za svaku maturanticu…A sreća I zadovoljstvo djece vam ispune srce beskrajnom ljubalju koju pružaju”.

“Patriotska liga Tuzle i agresija na Bosnu i Hercegovinu”, naziv je knjige koja će svoju promociju i svjetlo dana ugledati u četvrtak, 08.12.2016. godine u BKC Tuzlanskog kantona.

Autor ove knjige je Salim Hodžić, a po svom sadržaju ova knjiga, koja govori između ostalog o nastanku Patriotske lige u Tuzli, njenom ratnom putu, njenoj ulozi i značaju za odbranu Bosne i Hercegovine, te okolnostima u kojima je nastajala i rasla, imenima svih onih koji su je podržavali ali i osporavali, već sada izaziva veliku pažnju javnsoti, posebno u “Gradu soli”.

Iz organizacionog odbora poruka Dobro došli !

MEDIJI-POZIVNICA_800x350

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

23. Novembra 2015.

17:00 To 19:00

Riječ je o “Selektivnoj izložbi 2015” koja će biti upriličena povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

Izložba se već tradicionalno realizuje u partnerstvu sa JU BKC TK Tuzla, a svi ljubitelji likovne umjetnosti oko stotinu radova od 60 autora u okviru Selektivne izložbe mogu pogledati do 05. decembra. Na „Selektivnoj izložbi 2015“ biće dodjeljena nagrada – samostalna izložba u okviru koje će tri najbolja autora izlagati svoje radove u galeriji BKC – a Tuzla u 2016. godini. Nagradu dodjeljuje JU BKC TK – a Tuzla.