“Sunce tuđeg neba” Dragana Marinkovića Mace

20. Decembra 2016.

20. Decembra 2016.

20:00 To 21:30

BKC TK, Tuzla

Event Description

Predstava “Sunce tuđeg neba” glumca, voditelja i showmena Dragana Marinkovića Mace, nakon rasprodatih dvorana u Beogradu, Sarajevu i Brčkom, 20. decembra dolazi i u Tuzlu u BKC.

Kakvo je interesovanje za ovu predstavu govori i podatak rasprodatih dvorana u Sava centru u Beogradu, NP Beograd, BKC Sarajevo…

sunce tudjeg neba sekspir

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Visited 145 times, 1 Visit today

Related Events

Urban BeaTZ, Turalibegova, Tuzla

9. Juna 2016. To 10. Juna 2016.

20:00 To 1:00

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih muzičkih sastava ponovo svira u našem gradu! I to u samom srcu grada, u ugodnom ambijentu Urban BeaTZ Bara… Njihov gost ovaj put… Read more…

Jevrejska 8, Tuzla,

10. Novembra 2016.

19:00 To 22:30

Jedan od najpoznatijih gitarista koji već po tradiciji nastupa u Caffe Galeriji Bunt, CJ. Read more…

Caffe Cotta, Hadži Bakir Bega Tuzlića, Tuzla,

17. Decembra 2015.

19:30 To 22:45

U vinima Casillero del Diablo (Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc) moći ćete uživati i na čašu i na flašu. Read more…