Teatar Kabare: Predstava “Gilgameš”

17. Februara 2016.

17. Februara 2016.

19:30 To 21:00

Ulaz slobodan

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla

Event Description

Predstava Gilgameš, u koprodukciji Tetra Kabare Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, koja je nastala kao ispitna vježba studenata III godine iz predmeta Scenski govor i scenski pokret.

Dosad je predstava učestvovala na razvnovrsnim pozorišnim festivalima širom regije. Osvojila je nagradu za najbolju predstavu XIII TKT festa, kao i za najbolju predstavu na 34. Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu 2015. godine po ocjeni žirija publike grada Jajca.

Igraju: Dorian Paulić, Samed Alić, Eldar Zubčević, Bogdan Ilić, Jasmina Dedić, Mirna Mišković, Olivera Blažević, Katarina Krištić, Feđa Zahirović, Damir Kahrimanović i Ermin Avdić.

Režija: Vlado Kerošević

Visited 257 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

CineStar, Tuzla

27. Marta 2017.

15:00 To 17:20

IZVORNO IME: Logan
REDATELJ: James Mangold  |  ŽANR: Akcijski, ZF
ULOGE: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Doris Morgado, Stephen Merchant
TRAJANJE FILMA: 137 minuta  |  GODINA: 2017.  |  DRŽAVA: SAD  |

 

https://www.youtube.com/watch?v=Div0iP65aZo

SADRŽAJ FILMA:

Radnja filma smještena je u budućnost 2024. godine. Logan i profesor Charles Xavier moraju se pomiriti s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Nathanielom Essexom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Xavierovim Alzheimerom. Logan će morati poraziti Nathaniela Essexa uz pomoć djevojčice Laure Kinney, ženskog klona Wolverine. Redatelj filma je James Mangold, u ulozi Logana ćemo gledati već svima poznatog Hugha Jackmana, a profesora Charlesa Xaviera tumači Patrick Stewart.

Mala Scena BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla,

12. Decembra 2015.

18:00 To 20:00

‘Imenjaci’ Tihomir i Zvonimir su ‘ubojita kombinacija’ koju je sigurno svatko već ‘čuo’ ili imao priliku susresti u izvjesnim situacijama.
Koriste standup komediju kao odličan ispušni ventil.
Dvojica komičara iz Zagreba nakon niza samostalnih nastupa odlučili su napraviti zajednički show pod imenom ‘Ubojita kombinacija’ kako bi na pozornici progovorili o situacijama koje nas sve muče.
S takozvanim toaletnim humorom publika sevoli poistovjetiti, iako to nerado priznaje. Ni ostale prostorije u kući nisu im strane.
Čujemo se!
Poručili su u svojoj zajedničkoj poruci publici u BiH, Tihomir Paravina i Zvonko Kožić.

Show “Imenjaci” ili “Ubojita kombinacija” Tihomir i Zvonimir, će doživjeti premijeru za BiH u Tuzli.

CineStar, Tuzla

11. Maja 2017. To 12. Maja 2017.

17:00 To 22:45

IZVORNO IME: Fast & Furious 8
REDATELJ: F. Gary Gray  |  ŽANR: akcioni triler
ULOGE: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez
TRAJANJE FILMA: 136 minuta  |  GODINA: 2017.
TERMINI: 19:00, 22:30

SADRŽAJ FILMA: 

Sad kad su Dom i Letty na medenom mjesecu, Brian i Mia se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen svih optužbi, ovaj tim koji vječito putuje po svijetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Charlize Theron) zavede Doma u svijet kriminala iz kog izgleda da ne može da pobjegne i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti s najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad prije nisu imali.