Teatar Kabare: TKT Fest “Zoo Priča”- Damir Altumbabić i Irfan Kasumović,

1. Aprila 2016.

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

Event Description

Predstava „ZOO priča“ govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi. „Vrijeme kapitalizma dovodi do sve većeg razdora među ljudima, dovodi do otuđenja i samim tim čovjeka pretvara u životinju ili biljku koja samo vegetira u svom sigurnom prostoru Američkog sna. Upravo o tom otuđenju govori i ovaj tekst koji nam je bio povod i inspiracija za predstavu. Jedna klupa i dva čovjeka u parku, priča o usamljenosti, ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenosti. Sve to dovodi do potrebe jednog čovjeka da se na svoj način obračuna sa životom, da se obračuna sa našim vremenom u kojem vlada materijalistička filozofija. Ovo dovodi do „bolesti“ društva, gdje su ljudi zaboravili jedni na druge, ali i na sami sebe. Život se vrti oko zadovoljenja materijalističkih navika koje hrane ego i ubijaju „čovjeka“, njegovu ljudskost i komunikaciju, a upravo komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na id, na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu.“

Visited 237 times, 1 Visit today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

13. Oktobra 2016.

Prestavljamo Vam dva DJ-a iz Subotice Constantinus & A .TIL. A ( Atila Zex)

Prestavnici suboticke undergroud scene garantuju sjajan provod uz domaci support do sada vec provjerenih DJ Abrash / Music Difference Factory Events (Tuzla) I Don Q / (Lukavac).

Constantinus – Subotica (SRB)
Constantinus radi kao dj od davne 1998. godine. Ubrzo se probio kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou i ostavio je briljantan utisak gde god se pojavio.
Svojim umecem za mix pultom i neopisivom komunikacijom sa publikom poceo je dobijati sve ucestalije pozive van zemlje pa se moze pohvaliti nastupima u Austriji, Grckoj, na Malti, Budimpešti i Szegedu, u Slovackoj, Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori…

Nastupao je sa velikim imenima a neki od njih su Marco Carola, Marco Bailey, Marko Nastic, Danilo Vigorito, The Advent, Valentino Kanzyani,G Force, Rino Cerrone, Jim Masters, Nick Waren, Anthony Pappa, Kuhl, Budai, Tommyboy, Corvin Dalek . . .
2009. se povlaci iz muzike iz licnih razloga a 2014. se na velika vrata vraca u muzicki svet, ponovno pocinje sa nastupima i krece u produkcijske vode. Usmerava svoju putanju prema technu.
2015 izdao svoj prvi EP. Osniva i svoj label Underground code records iz kog posle nastaje i TechnoLogia records koja se striktno bavi techno zvukom.
Do sada je potpisao i objavio EP za veliki italijanski Le Club Records,Underground code, mTechno, Elexpread, Downtech, Emperor, Golden eye, Elexpread, FluxLab, Ushuaia, Happy days…
Njegove trackove podrzavaju Veerus, Maxie Divine, Rubber legz, Dubriders, Rhadoo, i još mnogo artista

Uz njega ocekujte dinamican set pun preokreta ibudite spremni na ludu komunikaciju koja dovodi do vrele atmosfere u klubu.

https://www.mixcloud.com/djconstantinus/underground-techno-code-001/

ATILA ZEX
Underground light records / Subotica
Covek bez koga se ne moze. Mladi suboticki dj bez kojeg nema zurke u Subotici. Veoma vest za mix pultom i neko od koga publika uvek trazi jos. Krasi ga prelaz iz tech house u techno sa primesama vokala, melodija i bassline-a od kojeg se koza jezi.
Uskoro ce se promovisati i kao producent a ako bi gledali po njeovom setu, znamo da nas ocekuje vrhunska produkcija.

mixcloud.com/AtilaBlaho/atila-tech-house-mix-30072016/

KAD: 14.10.2016
GDJE: Club Palma / Dom Mladih – Tuzla
UPAD: 3 KM

Solni trg 6, Tuzla

18. Marta 2016.

10:00 To 12:00

Za Vas čitaju:

Niho Mešić
Mirza Okić
Goran Vrhunc
Selma Kešetović
Haris Zekić
Irma Halilović
Dražen Pavlović

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

8. Juna 2016.

18:00 To 19:30

Solistički koncert Bakira Memiševića, učenika četvrtog razreda Srednje muzičke škole Tuzla u klasi profesorice Biljane Šeparović, biće održan u četvrtak, 09.06. 2016. godine. Svi oni koji dođu u Bosanski kulturni centar moći će poslušati djela svjetskih kompozitora u izvedbi talentovanog tuzlanskog pijaniste.

lolipo

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz za posjetioce je slobodan.