TKF FEST: Konstelacije

27. Marta 2017.

27. Marta 2017.

19:30 To 21:00

7 KM

Teatar Kabare, Tuzla

Event Description

15. jubilarni TKT Fest – Dani akademtskog teatra, biće otvoren u ponedjeljak, 27. marta izvedbom predstave “Konstelacije”, u produkciji beogradskog Atelje 212.

Autor: Nick Payne

Režija: Saša Milavić Davis

Igraju: Uroš Jakovljević i Ana Mandić.

Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i “momak sreće djevojku” romantična komedija. Roland, pčelar, na roštilju upoznaje Marijanu, koja se bavi kvantnom kosmologijom. U jednom trenutku ona objašnjava kako se teorija relativiteta koja pokriva sunce, mjesec i zvijezde kosi sa kvantnom mehanikom koja se bavi molekulima, kvarkovima i atomima. I razmišlja o mogućnosti paralelne egzistencije u okviru prostora koje konflikt ove dvije teorije otvara.

Visited 234 times, 2 Visits today

Related Events

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

21. Septembra 2016.

18:00 To 19:30

Predstava Wojzeck je rađena po djelu njemačkog književnika Karla Georga Büchnera “Wojzeck” (Vojcek). To je drama o vojniku koji mora trpjeti poniženja da bi na kraju potpuno propao ubivši onu koju voli, nakon premijernog izvođenja 13. maja u Narodnom pozorištu Tuzla će ponovo biti izvedeno.

Režija: Iván Funk

Igraju:
VOJCEK Midhat Kušljugić
MARIJA Ivana Perkunić
KAPETAN Nenad Tomić
DOKTOR Milenko Iliktarević
TAMBURMAŽOR Boris Balta
ANDERS / MUZIČAR Denis Hadžić
MARGARETA Remira Osmanović
KOMEDIJAŠ Siniša Udovičić
LUDA Dalibor Brkić

 

BKC Kalesija, Patriotske lige, Kalesija Grad

14. Februara 2016.

17:00 To 18:30

“Državni lopov” je predstava prema tekstu Fadila Hadžića, koju su uradila tri mlada bh. glumca u produkciji mladog teatra “STUDIO SCENA” iz Sarajeva i Centra za kulturu Zavidovići. Riječ je o Nusmiru Muharemoviću, Irfanu Kasumoviću i Ademu Smailhodžiću.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Kiki i  Marko, ljubavni varalica i “državni lopov” koji je  naravno uz to povlašten pa čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar  Jozo koji nema završenu niti osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, u zatvoru je zbog lažnih obećanja o ženidbi, jer je 17 puta obeća da će se ženiti sa 17 različiti žena. I baš zbog te jedne žene završio u zatvoru. Marko, tzv državni lopov, zatvorsku kaznu služi zbog pronevjere silnog novca, ali revizijom advokata on će vjerovatno ubrzo izać na slobodu, jer se naravno pronašla neka rupa u zakonu. Ova predstava na komičan način pokazuje nam sliku društva , i ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publika koja gleda predstavu uživa, nasmije se i opusti.

Gledatelji će predstavu moći pogledati u ponedjeljak na sceni BKC Kalesija.

Utorak, 29.03.2016. u 19, 30 sati u Teataru kabare Tuzla,
Drama: „MI SMO ONI NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI“, autorica: Tanja Šljivar,
režija: Mirjana Karanović,
Produkcija: Bosansko narodno pozorište, velika scena, Zenica, Zenica,
Igraju: Mirjana Karanović i Enes Salković, BiH,