TKT FEST: Indigo

4. Aprila 2017.

4. Aprila 2017.

19:30 To 21:00

7 KM

Teatar Kabare, Tuzla

Event Description

Predstava “Indigo”, rađena u koprodukciji Grad teatar Budva i Smart studija Beograd zatvoriće 15. jubilarni TKT Fest – Dane akademskog teatra u Tuzli.

Autor: Duško Premović

Uloge: Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić

Drama “Indigo” je priča modernog svijeta, žena, žena u modernom svijetu prodao, izgubio, očigledno oporavio, višak, precenjen, izgubljene i oporavio, priča svih nas čije granice otuđenje stoje čvrsto na horizontu liberalnog kapitalizma.

Duško Premović nas vješto vodi kroz likove čije sudbine dijele veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, osim na problem uspostave modernog sistema, je da se zapravo inicira misao i protresao kavez.

Visited 242 times, 1 Visit today

Related Events

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

13. Oktobra 2016.

17:30 To 19:00

Riječ je o autorskom projektu glumice Nine Terzić, a predstava je na repertoaru u petak, s početkom u 19:30 sati.

“Bella Europa” je proizašla iz konflikta individualizma i konformizma, kao oprečnih, ali opet međuzavisnih koncepta koji su urođeni u svako društvo.

Kao svojevrsni pokušaj uzvraćanja ljubavi, Bella Europa se slobodno poigrava sa formom i kroz prizmu ličnih iskustava priča istinsku ljudsku priču o potrazi za samim sobom.

Mentor predstave je Baisa Bakin, a komentor Damir Altumbabić.

Predstava je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti Tuzla.

 

Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

Teatar Kabare, Tuzla

23. Marta 2017.

17:30 To 18:30

Predstava “ZOO priča” Edwarda Albeeja, nastala je u produkciji Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli i Teatra Kabare Tuzla.

“ZOO priča” govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi.

Život se vrti oko zadovoljenja materijalističkih navika koje hrane ego i ubijaju čovjeka, njegovu ljudskost i komunikaciju, a upravo komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na id, na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu.

U predstavi igraju Irfan Kasumović i Damir Altumbabić, a ovaj dvojac potpisuje i režiju.

BKC, Živinice

26. Decembra 2016.

17:30 To 19:00

Američki san je tragi-komična ispovijest čovjeka, koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice.

Predstava je aktuelna spram vremena i prostora u kojem živimo, jer se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: politike, zdravstva, mita i korpucije, homoseksualizma, odnosa muškarca i žene, nasilja u porodici, sukoba tradicionalnog i suvremenog.

“Američki san” je aktuelna priča jer mnogi mladi talentovani, obrazovani, mladi ljudi sve više napuštaju našu zemlju tragajući za boljim životom, i nažalost, velika većina mladih svoju budućnost upravo vidi izvan granica BiH.

Igra: Elmir Krivalić