TKT FEST: Kod kuće/Kabul

1. Aprila 2017.

1. Aprila 2017.

19:30 To 21:00

7 KM

Teatar Kabare, Tuzla

Event Description

Prvog dana aprila na TKT Festu – Danima akademskog teatra u Tuzli, biže izvedena predstava “Kod kuće/Kabul”, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

Autor: Tony Kushner

Režija: Željko Đukić

Igra: Dušanka Glid Stojanović

“Kod kuće/Kabul” je komad o životu pod terorom Talibana i ulozi Zapada u stvaranju istog, a napisan je pre nego što je Al Kaida izvršila napad u New Yorku.

Visited 198 times, 1 Visit today

Related Events

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla

1. Aprila 2016.

17:30 To 19:00

Koprodukcijsku predstavu “Nećeš razbojniče” Kazalište Virovitica i Gradsko Kazalište Vinkovci, publika će moći pogledati u subotu 02.04.2016. u 19:30

NEĆEŠ RAZBOJNIČE

Radnja „Krumpira i blitve“, drame koja u virovitičko-vinkovačkoj veseloj verziji prigodno nosi ime nadahnuto svima nam dobro poznatom mamićevskom poštapalicom, vrlo je jednostavna: dva luzera pokušat će uzurpirati planove svog uspješnijeg kolege, što iz zavisti, što zbog cilja preotimanja voljene žene. Tekst je pisan u komičkom tonu te sugerira predstavu kojoj će jedan od glavnih dometa biti upravo da svoje gledatelje urnebesno zabavi. Zajedničkom suigrom, trojica glumaca oživljavaju ove komplicirane odnose lažnog prijateljstva i istovremenog rivalstva, uz zaplet i intrigu.

Subota, 02.04.2015. u 19,30 u sati u Teataru kabare Tuzla,
Savremena drama: „NEĆEŠ RAZBOJNIČE“, autor: Zoltan Egressy, režija: Dražen Ferenčina,
Koprodukcija: Kazalište Virovitica, i Gradsko kazalište Vinkovci,
Igraju: Vladimir Andrić, Goran Koši i Mladen Kovačić,

Bosne Srebrene, Tuzla,

7. Marta 2016.

18:00 To 21:30

Imperial ZIMSKA sezona 2016
Russian
Bosna I hercegovina
Ballet
Mart – oŽUJAK
Tuzla 08.Mart 2016

HISTORIJA
Carski ruski balet osnovali su 1994. godine Gedeminias Taranda, bivši solist Boljšoj teatra i Nikolai Anokhine, bivši solist trupe narodnih plesova Igora Moiseyeva. Počasna direktorica ovog baletnog ansambla je legendarna balerina Maja Pliseckaja, koja je i inicirala osnivanje ansambla koji danas ima četrdesetak članova educiranih u naboljim ruskim školama. Ansambl je gotovo neprestano na turnejama, ali istodobno repertoarno održavaju izvedbe u Novaya opernom kazalištu u Moskvi. Iako postavljaju uglavnom klasične balete, povremeno se bave i modernim plesom.

Ono čime Carski ruski balet uistinu privlači, sjajni su i izražajni plesači, jako izgrađenih osobnosti, sigurni i čisti u svakoj pojedinosti. Brz i precizan rad nogu, mekoća ruku, besprijekorne linije, plesači koji se odlikuju temperamentom i lakoćom skoka, a plesačice savršenom ornamentikom grupe, izrađenošću svakoga pokreta. Ovo je ansambl koji predstavlja vrh ruske baletne škole (i Marijinskog kazališta i Boljšoja), iza koje stoji ime i umjetnička osobnost nenadmašne Maje Pliseckaje, te znanje i energija nekadašnjeg solista Boljšoj teatra Gediminasa Tarande, što je izvanredan mamac i za publiku koja inače ne prati baletno kazalište

Repertoar
ORAŠAR,
balet u 2 čina

Glazba
PETAR ILJIČ ČAJKOVSKI
Koreografija i libretto
GEDIMINAS TARANDA
ORAŠAR”
„Orašar“ je posljednje od tri baletna djela velikana svjetske glazbe Petra Iljiča Čajkovskoga i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. U sto dvadeset godina od praizvedbe, njegova popularnost kod publike diljem svijeta stalno raste i vjerojatno ne postoji nijedna generacija mladih koja nije odrastala uz taj balet. U svojim kasnijim godinama Čajkovski je volio pobjeći u dječji svijet bajki i priča te je za predložak Orašara uzeo Hoffmannovu dječju pripovijest u obradi Dumasa sina, od koje je sastavio baletni libreto zajedno sa svojim
prokušanim suradnikom, koreografom Mariusom Petipaom.

ZAŠTO BALET

– Jedinstvena prilika za mlade ljude u
Tuzli da vide pravu baletsku predstavu
– Balet je više od igre, on ujedinjuje
radost pregnuća, balet je nadmetanje
sa emotivnim i duhovnim životom.
– Napravimo da se mladi is vi građani
Tuzle osjećaju kao dio Europe i svijeta

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla,

2. Aprila 2016. To 14. Avgusta 2022.

U posljednje vrijeme većina se kazališta okreću aktualnim temama pa se tako i vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić odlučilo na repertoar uvrstiti dramski tekst osječke spisateljice Lydie Scheuermann Hodak Eva nije Adam. Koji je režirao Ivan Kristijan Majić. Tekst prati dvije uspješne žene, Helenu (Sanja Drakulić) i Onyx (Katarina Baban), u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi koja dolazi na kušnju kada se u Heleni počnu buditi majčinski osjećaji. Helena, simbol ženstvenosti, inzistira na Onyxinom obećanju da će jednog dana imati djecu, međutim na putu im se nalazi nepremostiva zapreka – LGBT obitelji nemaju zakonskog načina posvajanja djeteta ili umjetne oplodnje.