Turska umjetnica Emel Sezer svoje radove izlaže u Tuzli

28. Marta 2017.

28. Marta 2017.

19:00 To 20:00

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona

Event Description

Bosanski kulturni centar TK, u saradnji sa Centrom za kreativnu fotografiju Tuzla organizator je izložbe slika autorice Emel Sezer iz Turske.

Otvaranje izložbe slika pod nazivom “Vapaj prirode” biće upriličeno u utorak, 28.03.2017. godine u galeriji BKC-a sa početkom u 19,00 sati.

Emel Sezer rođena u Jedrenu. Diplomirala na Trakya University – Fakultet za obrazovanje – Likovno obrazovanje – Nastavnik likovnog odgoja i diplomirala je za kamermana i fotografa. Niz godina je radila kao nastavnik likovnog odgoja, a predavala je i fotografsku umjetnost. Rad u NVO gdje se bavi slikarstvom i fotografijom čini dio njenih aktivnosti. Kao instruktor vodila je tečajeve fotografije na Arhitektonskom fakultetu.

Ciklusom “Vapaj prirode”  nastoji objasniti i prirodu ljudskog bića ka uništenju, prirode borbe ljudskog bića protiv drugog ljudskog bića i nastojanje prirode da se se svemo tome  odupre na Zemlji. Njene slike, ustvari, u korijenu pokazuju borbu za egzistencijom.

Visited 220 times, 2 Visits today

Related Events

Sjenjak, Bosnia and Herzegovina

24. Oktobra 2016.

10:00 To 12:00

Postoje neka djeca. Ona se rode, znaš, s malo drugačijim kromosomima. Zapravo, samo s jednim. Dvaestprvim. Ništa posebno. Jedan manje – više.
Ali pazi, nemaju oni zato manje, kako kažu neki. Više imaju. Dobiju dobrotu, kakvu ja ne nosim u svojim prsima. Dobiju iskrenost, kakvu ja ne poznajem u svojoj glavi. Nose ogromnu ljubav. Osjećajnost. Predivnost.

I znaš što? Nisu oni drugačiji. Mi smo. Jer ne kužimo život. Jer smo svojom glupošću blokirani. Jer ne gledamo srcem, nego rangiramo prema kojekavim normama. Mi smo, kad ti kažem. Mi smo zakinuti.
A oni? Oni su čisti blagoslov. (I.Klarić)

Listopad – mjesec svjesnosti o sindromu down � i osoba sa posebnim potrebama.

Stadion Tušanj, Tuzla

18. Novembra 2016.

11:00 To 12:45

Derbi 16. kola Premijer lige BiH igra se u Tuzli, a sastaju se aktuelni viceprvak Sloboda i prvak naše zemlje Zrinjski.

Sloboda je i dalje bez ligaškog poraza od kako je tim preuzeo Vlado Jagodić. Šesti su na tabeli sa realnim šansama za plasman u Ligu za prvaka, no Krpića i ekipu sada čeka pravi ispit.

Zrinjski i ove godine dominira bh. fudbalom. Imaju samo jedan poraz u ligi i čak 8 bodova više od drugoplasiranog Radnika, pa možemo reći da rasterećeno stižu na Tušanj.

Treba napomenuti da je u prvoj utakmici ova dva rivala ove sezone Zrinjski u Mostaru slavio sa 2:0.

Narodno pozorište Tuzla, Pozorišna, Tuzla

14. Februara 2016.

17:30 To 19:00

Hrvatsko kazalište Pečuh na Tuzlanskim pozorišnim danima izvest će predstavu “Mišolovka” autorice Agathe Christie, a u režiji Ivana Funka.

Pejzaž prekriven snijegom, simpatičan bračni par. Oni su novi vlasnici panziona koji očekuju nepoznate goste. Ubojstvo i zločinac koji je na nepoznatom mjestu, o svemu tome nas izvješćuje novinski članak. Toliko je dovoljno da nastane klasična situacija krimića Agathe Christie, ipak kako se to može prenijeti na scenu?

U predstavi igraju: Petra Grišnik, Armin Ćatić, Goran Smoljanović, Eva Polgar, Rafael Arčon, Ivana Perkunić, Dejan Fajfer i Slaven Vidaković.