Umjetnost kao aktivizam

11. Juna 2016.

12. Juna 2016.

12:00 To 16:00

Kaldrma 2, Tuzla

Besplatno - Prijava obavezna

Event Description

Omladinski pokret “Revolt“ vas poziva da se prijavite na dvodnevnu radionicu dokumentarnog filma i fotografije. Namjera radionice je poticanje korištenja videa i fotografije kao medija za kreativno izražavanje i poticanje na društvenu promjenu.

Radionica će se odžati u Tuzli u slijedećim terminima:
– 11.juni: uvodno predavanje i teorijske osnove
– 18.juni: primjeri praktične realizacije i konstruktivna kritika

U okviru prvog dijela radionice učesnici/e će imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade dokumentarnog filma ili reportaže, od pripreme priče, snimanje slike, zvuka, montaže i osnovne postprodukcije. Osim toga, upoznat će se i sa osnovama digitalne fotografije i naučiti kako da sa svojim fotoaparatom iz svoje kreativne ideje uz prepoznavanje kadra i kompozicije naprave najbolje moguće fotografije, kritički posmatraju fotografiju, prepoznaju kompoziciju, orijentaciju, perspektivu te upotrebu boja.

Drugi dio radionice će biti posvećen praktičnim primjerima i odabiru najboljih fotografija za izložbu koja će se organizovati krajem juna mjeseca kao završna aktivnost.

Uvodničari na radionici su Damir Pirić i Darko Zabuš.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH bez obzira na dob i predznanje. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo.

Za vrijeme trajanje radionice bit će obezbijeđena užina i osvježenje. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane.

Učešće na radionici je besplatno. Svi učesnici će dobiti potvrde za završenu dvodnevnu obuku.

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik:
http://goo.gl/forms/bOjMQdUoOzfDgDGa2

Krajnji rok za prijave je 10.juni 2016.godine.

Za sva pitanja i nejasnoće možete nas kontaktirati putem e-maila na revolt.tuzla@gmail.com ili putem telefona na broj 061/305-790.

Visited 138 times, 1 Visit today

Related Events

PD "Konjuh" Tuzla, Patriotske lige br.4

29. Aprila 2016. To 30. Aprila 2016.

5:00 To 20:00

PD “Konjuh” Tuzla najavljuje : USPON OSJEČENICA 1795 mn/v (Bosanski Petrovac – Bosna i Hercegovina) U organizaciji PD „Konjuh“ Tuzla, realizujuci godišnji plan aktivnosti, za dane 30. Read more…

BKC, Tuzla

22. Marta 2017.

19:00 To 21:00

Nije li najljepši osjećaj imati priliku pomoći nekome i biti dio bilo kakvih humanih aktivnosti? Još kad uz to dodate mnogo smijeha, dobre atmosfere, zabave i širokih… Read more…

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala 2, Tuzla

1. Decembra 2015.

20:00 To 22:00

Projekcije od 21h svaki dan IZVORNO IME: Bridge of Spies REŽIJA:M. Read more…