Umjetnost kao aktivizam

11. Juna 2016.

12. Juna 2016.

12:00 To 16:00

Besplatno - Prijava obavezna

Kaldrma 2, Tuzla

Event Description

Omladinski pokret “Revolt“ vas poziva da se prijavite na dvodnevnu radionicu dokumentarnog filma i fotografije. Namjera radionice je poticanje korištenja videa i fotografije kao medija za kreativno izražavanje i poticanje na društvenu promjenu.

Radionica će se odžati u Tuzli u slijedećim terminima:
– 11.juni: uvodno predavanje i teorijske osnove
– 18.juni: primjeri praktične realizacije i konstruktivna kritika

U okviru prvog dijela radionice učesnici/e će imati priliku da se upoznaju sa osnovama izrade dokumentarnog filma ili reportaže, od pripreme priče, snimanje slike, zvuka, montaže i osnovne postprodukcije. Osim toga, upoznat će se i sa osnovama digitalne fotografije i naučiti kako da sa svojim fotoaparatom iz svoje kreativne ideje uz prepoznavanje kadra i kompozicije naprave najbolje moguće fotografije, kritički posmatraju fotografiju, prepoznaju kompoziciju, orijentaciju, perspektivu te upotrebu boja.

Drugi dio radionice će biti posvećen praktičnim primjerima i odabiru najboljih fotografija za izložbu koja će se organizovati krajem juna mjeseca kao završna aktivnost.

Uvodničari na radionici su Damir Pirić i Darko Zabuš.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH bez obzira na dob i predznanje. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo.

Za vrijeme trajanje radionice bit će obezbijeđena užina i osvježenje. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane.

Učešće na radionici je besplatno. Svi učesnici će dobiti potvrde za završenu dvodnevnu obuku.

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik:
http://goo.gl/forms/bOjMQdUoOzfDgDGa2

Krajnji rok za prijave je 10.juni 2016.godine.

Za sva pitanja i nejasnoće možete nas kontaktirati putem e-maila na revolt.tuzla@gmail.com ili putem telefona na broj 061/305-790.

Visited 251 times, 2 Visits today

Related Events

Trg slobode, Tuzla

29. Decembra 2015.

8:00 To 20:00

Novogodišnji Bazar “Zimska čarolija” u Tuzli od 19. do 30. decembra 2015. godine na Trgu Slobode.

Svi posjetioci će imati priliku da uživaju u zabavnom programu, proizvodima proizvođača vina, rakije, pekmeza, suhog mesa, prerađevina od meda – propolis, rakija medovača i zdrava hrana te kao posebna poslastica ukrasi od čokolade, halve i tradicionalnih kolača.

Na sajmu će također biti izlagači koji prave ručno rađene čestitke za blagdane, dječiji paketići, rukotvorine (ručno rađen nakit, proizvodi od vune,slike…).

Tokom trajanja Novogodišnjeg bazara, organizatori su spremili kulturno zabavni program i otvoreni radio uz podršku Kameleona.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

22. Marta 2016.

17:30 To 19:00

12.DANI MLADIH TUZLE 2016.
Premijera LJEPOTICA i ZVIJER
23.03.2016. – Srijeda u 19.30h
Rezervacije: 061 365 800
Dobro nam došli…

CineStar, Tuzla

30. Januara 2017.

18:15 To 21:15

IZVORNO IME: Il Trovatore
REDATELJ: David Bösch  |  ŽANR: opera
ULOGE: Dimitri Hvorostovsky, Anita Rachvelishvili, Lianna Haroutouninan, Gregory Kunde
TRAJANJE FILMA: 180 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Velika Britanija 
NAPOMENA: Film se prikazuje sa pauzom od 20 minuta
 

SADRŽAJ FILMA:

Il Trovatore je jedna od najpoznatijih opera romantičnog perioda, priča o strasti i krvi, ljubavi i osveti, katastrofi i ubistvu. Verdijev klasik izvodi nevjerovatna zvjezdana postava koju predvode velikani Dimitri Hvorostovsky i Anita Rachvelishvili. Reditelj David Bösch priču o strasti smjestio je u pozadinu rata. Vatra i snijeg naglašavaju okrutnost i ljubav ove priče: sukobljavaju se vojnici i cigani, majka otkriva strašnu tajnu… Verdijeva prekrasna muzika protkana je emocijama drame, ljubavnim duetima, vatrenim solažama i potresnim izvedbama zbora.