Veče gradske pjesme: Ivan iz Legendi prvi put kao solista u Tuzli

24. Februara 2017.

24. Februara 2017.

20:00 To 23:00

Kristalna dvorana - Hotel Tuzla

Event Description

UG „Romansa“ organizuje već tradicionalnu manifestaciju Veče gradske pjesme i najavljuje zabavu za pamćenje.

U skladu sa tom tradicijom i ove godine, po prvi put u BiH, kao solista će nastupiti Ivan Milinković, frontmen grupe Legende.

Ovaj umjetnik koji plijeni svojom pojavom, raskošnim glasom i vrhunskim nastupom, čovjek koji zrači neiscrpnom pozitivnom energijom, će se bez Legendi tuzlanskoj publici predstaviti potpuno drugačiji, sa veoma bogatim repertoarom različitih melosa i ritmova, starogradskih pjesama i romansi kao i nekih drugih zaboravljenih hitova, i to uz pratnju orkrestra Romansa.

Na veliku radost organizatora, svoj muzički doprinos ovoj manifestaciji svesrdno će dati i gospodin Žarko Dančuo.

Naravno da svoje mjesto na manifestaciji imaju i domaći talenti. Osim Adne Azabagić, suosnivača UG Romansa i pjevača zapaženih vokalnih kvaliteta, veče će svojom pjesmom uljepšati i klapa „Mirakul“ i tuzlak Edin Osmanbegović.

Visited 178 times, 2 Visits today

Related Events

CineStar, Tuzla

8. Maja 2017.

16:20 To 17:50

IZVORNO IME: Family Heist
REDATELJ: Pascal Bourdiaux  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Jean Reno, Reem Kherici, Camille Chamoux
TRAJANJE FILMA: 91 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Francuska
SADRŽAJ FILMA:
Carol je introvertna računalna inženjerka koja još uvijek živi s majkom, a Caroline je buntovna đeparošica koja operira po hotelskim rivijerama. Ove dvije žene nemaju baš ništa zajedničko – osim istog oca Patricka, kojeg nisu nikada vidjele i koji je dao petama vjetra prije nego su se rodile. Do danas, kad se Patrick odlučio vratiti u njihove živote s odličnom idejom: da zajedno ukradu Stradivarijevu violinu vrijednu 15 milijuna eura. No, Patrick nije računao na totalni amaterizam i stalne prepirke svojih dviju kćeri.

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla,

16. Decembra 2015.

17:30 To 18:30

Projekcija dokumentarog filma “ROCK'N'WAR” posvećena je našem Nebojši Stojkovu Frenkiju, legendi tuzlanske rock scene, a nakon projekcije nastavlja se druženje u BKC Klubu uz muziku tuzlanskih bendova.

Film “ROCK'N'WAR” je priča o fenomenu tuzlanske muzičke rock scene u ratu, priča o prijateljstvu, snazi, snalažlljivosti, kreativnosti i velikoj ljubavi prema muzici.

CineStar, Tuzla

24. Marta 2017.

9:45 To 11:15

IZVORNO IME: The Snow Queen 3
REDATELJ: Aleksey Tsitsilin  |  ŽANR: animirani, avantura
ULOGE: Nina Kraljić, Robert Bošković, Ivan Glowatzky, Željko Duvnjak, Luka Peroš, Sanja Hrenar
TRAJANJE FILMA: 89 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: Rusija

Nakon junačke pobjede Snježne kraljice i kralja, Gerda još uvije ne može pronaći mir. Njezin san je pronaći roditelje te konačno skupiti cijelu obitelj. Gerda i njezini prijatelji odlaze na putovanje u potragu za njezinim roditeljima te će se na tom putu susresti s novim izazovima: otkrit će antički čarobni artefakt. Od toga trenutka ništa više neće ići prema planu…