Željko Pervan u Tuzli: Predstava “Na komadiću Europe”

24. Aprila 2017.

24. Aprila 2017.

20:00 To 21:30

15 KM

BKC TK, Tuzla

Event Description

Željko Pervan – najbolji stand up komičar na ovim prostorima, izvest će svoju predstavu “Na komadiću Europe” u Bosanskom kulturnom centru TK.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta:

“Pervanov dnevnik” na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče sedmičnih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Serija “Kud puklo da puklo” na Nova TV ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820.000 gledatelja.

Pervan je možda javnosti najpoznatiji po humorističkom show-u “Večernja škola”; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu.

Ulaznice po cijeni od 15 KM možete kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu Sejo & Vili.

BKC Tuzla. Informacije i rezervacije: 035/311-070

Visited 270 times, 2 Visits today

Related Events

Teatar Kabare, ZAVNOBiH-a, Tuzla,

28. Novembra 2015.

10:00 To 11:00

Predstava za djecu “Hoću da se igram” satkana je od niza situacija koje prozilaze iz dječje književnosti i poezije. Namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta do 10. godina.

Igraju: Sanela Babić, Emina Goletić, Adnan Mujkić, Edin Suljetović i Emir Ibrahimović.

Informacije i rezervacije na 035-264-733 u terminu od 13:00 do 16:00 sati.

Teatar Kabare, Tuzla

26. Marta 2017.

17:30 To 19:00

15. jubilarni TKT Fest – Dani akademtskog teatra, biće otvoren u ponedjeljak, 27. marta izvedbom predstave “Konstelacije”, u produkciji beogradskog Atelje 212.

Autor: Nick Payne

Režija: Saša Milavić Davis

Igraju: Uroš Jakovljević i Ana Mandić.

Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i “momak sreće djevojku” romantična komedija. Roland, pčelar, na roštilju upoznaje Marijanu, koja se bavi kvantnom kosmologijom. U jednom trenutku ona objašnjava kako se teorija relativiteta koja pokriva sunce, mjesec i zvijezde kosi sa kvantnom mehanikom koja se bavi molekulima, kvarkovima i atomima. I razmišlja o mogućnosti paralelne egzistencije u okviru prostora koje konflikt ove dvije teorije otvara.

ZAVNOBIH 13, Tuzla, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

19. Septembra 2015.

Na sceni Teatra Kabare izvest će se predstava “San Ljetne noći” u produkciji Pozorišta mladih Tuzla u okviru programa Bina Mira 2015.