Slobodno vrijeme

Korzo, Turalibegova, Tuzla

Plesni studio „Pop Lock“ bavi se promocijom orijentalnog plesa i muzike kao i pozitivnog uticaja istog na zdravlje zena, bez obzira kojoj starosnoj dobi pripadale. U pet godina, koliko djelujemo(ali ne pod istim imenom), edukovali smo preko 500 zena, organizovali seminare u suradnji sa „Centrom za plesnu umjetnost Venera“, kako klasicnih egipatskih stilova Raks Sharki i Raks Baladi, tako i modernih poput kabaretskog i Tribal Fusion stila, te posebne casove za trudnice i zene sa odredjenim zdravstvenim problemima. Orijentalni ples pored toga sto je izvanredna forma umjetnosti, isto tako je i izvrsna terapija, kako psihicka tako i fizicka.

  Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

  Plesni studio ”Rich” iz Tuzle postoji od 2002 godine pod tadašnjim nazivom Plesna grupa ”Collapse”. 2004 godine mijenja naziv u Plesni studio Rich po koreografu Samir Rich-u.

  Od 2004 godine studio se bazira na časovima orijentalnog (trbušni) ples te kao takvi ostvaruju razne rezultate na poljima umjetnosti.

  Tokom dugogodišnjeg rada plesni studio Rich učestvuje u raznim performansima, scenskim nastupima, snimanju spotova i emisija. Često se odazivaju i humanitarnim akcijama i radu.

  Plesni studio Rich do ove 2016 godine ima i 5 samostalnih performansa.

  – Crna Marama (2011)
  – Sultanija ( 2013) – Gost Merima Džafić
  – Cleopatra (2014) – Gost Anesa Konkić
  – Duh orijenta (2015)
  – Majska noć (2016)

  2015 godine na Državnom takmičenju orijentalnog plesa članica studija Marija Miličević osvaja prvo mjesto.

   Klosterska, Tuzla

   Plesni studio “Sandoval” je organizacija koja je osnovana u martu 2002. godine, a sa ciljem stvaranja jedne velike porodice, kojoj su ljubav prema plesu, muzici, pokretu i eleganciji na prvom mjestu. U pogledu sportskog plesa, od svog osnivanja pa do danas, “Sandoval” je postizao vrhunske rezultate, a ponajviše zahvaljujući angažovanosti i predanosti prema radu, te samim takmičarima koji su vrijedno i uporno trenirali kako bi danas bili jedni od najboljih u BiH.