7 koktela koji će vam pomoći da brže smršate

Cijeli dan jedete zdravo? Ne stavljate kafu u šećer i gušite se u voću i povrću? I onda odlučite nazdraviti sa prijateljima jer je jednom rođendan, drugi su se zaručili, treći je kupio novi auto. Vrijeme je za koktele. Donosimo vam 7 koktela koji će vam osigurati da ne ulijete u sebe stotine i stotine kalorija koje vam zapravo ne trebaju.

 

 

1. Watermellon Mojito – 100 kalorija

Cijeli dan ispravne prehrane može pasti u vjetar  kada uletite u vrtlog koktela – sa finim visokokaloričnim koktelima i malo slabijom voljom. Zato vam donosimo nekoliko koktela koje možete konzumirati i mršaviti, krenut ćemo sa Cuban Mojito. Umjesto šećera koriste kockice zrele lubenice sa listićima mente koje treba lagano gnječiti muddlerom. Dodajte rum i sodu i možete uživati u mojitu sa čak 50% kalorija manje – samo 100.

 

01

 

2. Simple Margarita – 170 kalorija
Preskočite šećerne sirupe u raznim ludim bojama i samo time ovaj ste koktel umanjili za par stotina kalorija. Izmjerite osnove: jedna mjerica tequile, lime juice (prema svom ukusu), i samo uštrcaj triple sec-a. Mješajte s ledom i poslužite. Da bi ostali uskog struka – jedna margarita po ženi i do dvije po muškarcu ? Uživajte u svega 170 kalorija.
03
3. Skinny Pina Colada – 229 kalorija
Rum aromatiziran okusom kokosa može “skresati” Pina Coladu za gotovo 300 kalorija. Što izbacujemo? Izbacujemo šećerno kokosovo mlijeko i vrhnje. Izmjerite jednu mjericu ruma. Dodajte svježe jagode, uštrcaj sirupa agave i blendajte s ledom. Rezultat je tropski koktel od gotovo 4 dcl sa istim brojem kalorija kao i šačica pereca.
8574
4. Shochu Cosmo – 70 kalorija
Napravite sebi super lagani Cosmopolitan na način da vodku zamjenite sa shochu, Japanskim alkoholom laganog okusa. U pola decilitra ima jedva 35 kalorija. Dodajte malo soka od brusnice, svježe cijeđene limete i soka od naranče. Dobro promučkajte i procijedite u martini čašu. Upravo ste prepolovili kalorije koje bi popili sa pravim Cosmopolitanom.
8548
5. Slim Berry Daiquiri – 145 kalorija
Jednostavne svježe bobice mogu smanjiti kalorije vašeg Daiquirija. Započnite sa šalicom svježih bobica, ovime dobivate izvrstan okus za svega 50 kalorija što je super ako to usporedimo sa sirupom koji ima oko 255. Dodajte rum, led i sve zasladite jednom žlicom stevije. Blendajte dok ne dobijete glatku smrznutu deliciju.
09
6. Gin Tonic – 75 kalorija
Jeste li znali da tonik ima otprilike isti broj kalorija kao i soda? Prebacite se na dijetni tonik (bez dodanih šećera) kako bi dobili dijet
nu verziju ovog popularnog pića.
10
7.  Better Bellini – 120 kalorija
Osvježite se dijetnom verzijom Talijanskog pića koristeći 6 cl nektara od breskve, pola od onoga što bi inače koristili. Pomješajte ga sa 12 cl šampanjca i poslužite u čaši za šampanjac. Ljubitelji Mimose mogu isprobati isti trik kako bi smanjili unos kalorija, koristite upola manje soka od naranče od prave recepture.
063