BKC Tuzla: Najveći plesni orijentalni spektakl koji se ne propušta!

6. Maja 2017.

6. Maja 2017.

20:00 To 22:00

BKC, Tuzla

Event Description

Često smo gledajući filmove bili dio Hollywooda, a sada taj isti Hollywood stiže u Tuzlu! Pitate se kako? Slijedi i odgovor.

Naime, u organizaciji Udruženja građana “Artsinteza”, u Tuzli će 6. maja 2017. godine biti odigran jedinstveni svjetski spektakl orijentalnog plesa pod nazivom “Fantasm – Odyssey of Dreams” (Priča o Šeherezadi) u izvođenju i produkciji poznate trupe Bellydance Evolution.

Prema riječima projekt menadžerice Lejle Mehmedović, na Velikoj sceni BKC Tuzla vidjećemo sjajne scenografije i kostime, a publici će se predstaviti 25 plesača iz Hollywooda.

“Intenzivno teku pripreme, završavaju se i najsitniji detalji, tako da zaista radimo punom parom. To je trupa koja dolazi iz Hollywooda i okuplja internacionalnu ekipu plesača i muzičara, dakle, samo najbolji iz sfere orijentalnog plesa i muzike. Ono zbog čega je ova trupa postala planetarno popularna jeste to što su kroz orijentalni ples kombinujući sa plesnim formama počeli da pričaju priču, što je do sada bila svojstveno samo baletnoj umjetnosti. Dakle, oni su sve digli na jedan viši i teatralni nivo te su kroz muziku orijenta i pokret počeli da pričaju divne priče, u ovom slučaju priču o Šeherezadi”, rekla je Mehmedović za Kameleon.

Bitno je napomenuti da iza svega stoje vrhunski producenti i kompozitori, koji su često radili na produkciji hollywoodskih blockbustera, te trailera i soundtracka za iste.

Sav taj raskoš, spektakl i ljepotu plesne umjetnosti možete vidjeti 6. maja u BKC Tuzla sa početkom od 20 sati, odnosno ako svoje ulaznice na vrijeme nabavite na portalu kupikartu.ba.

Visited 220 times, 1 Visit today

Related Events

Robna kuća Tuzlanka, Tuzla

13. Februara 2017.

6:00 To 20:00

Robna kuća Tuzlanka i ovaj 14. februar slavi sa svojim cijenjenim posjetiteljima. U periodu od  6. do 14. februara za sve generacije pripremili smo mnoštvo iznenađenja.

Napravite zajedničku fotografiju bilo gdje u RK Tuzlanka, u periodu od 06.02. do 14.02.2017. i podjelite na facebook-u i označite se na FB Rk Tuzlanka, a najsretniji par osvaja vrijedan poklon.

Za one koji ne znaju šta pokloniti svojoj voljenoj osobi, u periodu od 10. do 14.02. u prizemlju Rk Tuzlanka u periodu od 12 do 20 sati, biće organiziran Ljubavni sajam- slatki pokloni za vaše voljene. Izlagači na Ljubavnom sajmu su: čokoladni buketi Macadamy, cvjetni aranžmani Clivia, Mentha natural cosmetics, Galerija čokolada i pralina Tuzla, Terra candles-unikatne svijeće za svaku priliku, AnyFild ručno rađeni nakit.

Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan i kupite poklon napravljen od Centra za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” Tuzla ili pak pomozimo lavici Iris da prohoda! Jedna šolja sa ljubavnom porukom, jedan njen korak!

Svi parovi koji 13. i 14.02. kupe neki poklon svojoj dražoj polovini u nekoj od radnji u Rk Tuzlanka, imaju priliku da osvoje putovanje u Veneciju. Sve što treba jeste da račun sa svojim podacima ubace u kutiju u prizemlju, kod kutka za profesionalno fotografisanje i čekaju izvlačenje koje će biti javno organizirano poslije 14. februara.

Također, svaki zaljubljeni par će na Dan zaljubljenih dobiti na poklon profi fotografiju iz ljubavnog kutka. Sve vas fotograf čeka 14.02. u periodu od 12 do 20 sati.

Nismo zaboravili i naše najmlađe, za Dan zaljubljenih djeca u periodu od 18 do 21 sati uz pomoć učiteljica i animatora izrađuju pano sa motivima ljubavi, tzv. Ljubavni pano. Mališani će imati priliku da pokažu što to za njih predstavlja ljubav.

Zaljubljeni parovi kao i roditelji će moći uživati u  romantičnom koncertu na 4. spratu od 20 do 21:30 sati. Grupa Divan iz  Tuzle, svira i pjeva repertoar muzike za Valentinovo.

Cjelodnevni/noćni sadržaj je besplatan za sve naše posjetitelje. RK Tuzlanka će raditi do 22 sata.

Caffe Times Square '92, Skver bb

6. Oktobra 2016.

18:00 To 21:00

Prijenos utakmice na projektorskom platnu i TV-u

Belgija – BiH

Petak 07.10.2016.god. od 20h i 30min…

Dobro nam dosli…

Vas TS 92… 🙂

Gradačac

13. Maja 2016. To 14. Maja 2016.

18:00 To 1:00

Agencija URBAN otvara sezonu,prvi koncert ove godine odrzat ce se u Diskoteci Sirus Gradacac ,koja se nalazi iznad Cafe bara “the club”……Koncert u susret ljetu koji ce ujedno biti zagrijavanje za ovu sezonu …a ovu sezonu vam obecavamo 2 koncerta na otvorenom …A ovaj neka nam bude zagrijavanje 😉

Gradaccu ovaj put ce se predstaviti ELLY & FIJASKO BEND koji ce vas zabavljati svojim bogatim repertoarom pjesama i veoma dobrim ritmom za ples …. uz savrseni LIght show & Sound vas dozivljaj ce biti jos boljii ……

Generalni spoznori :TUZLANSKI PILSNER & OPĆINA GRADAČAC

ORGANIZATOR : AGENCIJA “URBAN” (URBAN FEST 2016)

MEDIJSKI POKROVITELJ :RADIO BET GRADAČAC ,UJEDNO POKROVITELJ KOJI CE SVOJIM SLUSAOCIMA PODIJELITI NAGRADNE KARTE ZA KONCERT 🙂

VIDIMOOO SE ……..PROVOD ZAGRANTOVAN !!!!!

Ulaz je simboličan : 2 KM