Cinestar Tuzla: Porodična banda

9. Maja 2017.

9. Maja 2017.

18:20 To 19:50

CineStar, Tuzla

Event Description

IZVORNO IME: Family Heist
REDATELJ: Pascal Bourdiaux  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Jean Reno, Reem Kherici, Camille Chamoux
TRAJANJE FILMA: 91 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Francuska
SADRŽAJ FILMA:
Carol je introvertna računalna inženjerka koja još uvijek živi s majkom, a Caroline je buntovna đeparošica koja operira po hotelskim rivijerama. Ove dvije žene nemaju baš ništa zajedničko – osim istog oca Patricka, kojeg nisu nikada vidjele i koji je dao petama vjetra prije nego su se rodile. Do danas, kad se Patrick odlučio vratiti u njihove živote s odličnom idejom: da zajedno ukradu Stradivarijevu violinu vrijednu 15 milijuna eura. No, Patrick nije računao na totalni amaterizam i stalne prepirke svojih dviju kćeri.

Visited 281 times, 3 Visits today

Related Events

CineStar, Tuzla

5. Aprila 2017.

17:00 To 20:30

U produkciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja “Mladi Tuzle”, a uz podršku Grada Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, Teatra Kabare, Ingel d.o.o. i “Vive Žene” Tuzla, u četvrtak 6. aprila biće održana premijera igranog filma “RUŽA”.

“RUŽA” je film koji govori o predrasudama, o tome kako društvo odbacuje i osuđuje dječaka koji je siromašan i povučen, o fenomenu mješovitog braka, o posljedicama porodičnih svađa, o raspadu zajedničke države, zajedničkih principa i vrijednosti življenja, te o kajanju koje, ako uslijedi kasno, nema efekte na  promjenu situacije. Veoma često, u ovakvim situacijama, pomoć struke i psihoterapeuta nužno je potrebna za iscjeljenje i zdravo odrastanje. Film će na simboličan način informisati djecu i mlade o profesiji psihologa i oblicima psihoterapije prema kojoj djeca i mladi imaju strahove, predrasude, izbjegavanja i osuđivanja onih za koje se sazna da su na bilo koji način imali takve razgovore, sesije…

Režiju filma potpisuje Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac. U filmu igraju: Remira Osmanović, Olivera Blažević, Emina Goletić, Amila Beširović, Eldar Zubčević, Benjamin Avdić, Adnan Mujkić, Amina Zahirović, Amila Kadić, Toni Krstić, Kemal Fazlić, Sanja Vuleta, Saša Pavlović, Mustafa Bešić, Iva Šimić, Tarik Kačapor i Amna Sakić. Montažu filma uradio je Benjamin Bakija.

Premijerno prikazivanje filma je u prostorijama CineStara Tuzla, dvorana 1. sa početkom u 19 i 21 sat, uz napomenu da će se na premijeri filma pojaviti glumačka i ekipa organizacije.

Kazan mahala 2, Tuzla, Federacija Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina

2. Septembra 2015. To 8. Septembra 2015.

Od 03.09. do 09.09. u Kinu Kaleidoskop:

Radni dan:
17:00 “Ribbit”
19:00 “Vacation”
21:00 “Ricki and the Flash”

Subota i nedelja:
12:00 “Ribbit”
14:00 “Ribbit”
17:00 “Ribbit”
19:00 “Vacation”
21:00 “Ricki and the Flash”

Dobrodosli i vidimo se u kinu Kaleidoskop!

Kino Kaleidoskop, Kazan mahala, Tuzla

15. Februara 2016.

19:00 To 20:50

IZVORNO IME: Deadpool
REŽIJA: Tim Miller
ULOGE: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Gina Carano
ŽANR: akcija, avantura, SF
TRAJANJE: 1h i 47min

On je superheroj ali drugačija vrsta superheroja. SF akciona avantura DEADPOOL nastala je prema Marvelovom najneobičnijem antijunaku Wadeu Wilsonu! Deadpool je započeo zivot kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove supermoći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alter ego DEADPOOL. Naoruzan novostečenim vjestinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo unistio.