Goran Karan i Vagabundo acoustic band u Tuzli

23. Oktobra 2016.

23. Oktobra 2016.

20:00 To 22:00

BKC, Mije Keroševića Guje, Tuzla

Event Description

Legendarni hrvatski pjevač, glazbenik i kompozitor Goran Karan održat će koncert U BKC-u 23. listopada 2016. godine u pratnji benda Vagabundo, sa početkom u 20:00 sati.

Goran Karan će po prvi puta održati samostalni koncert u Tuzli.
Goran Karan je glazbenik čiji je stil teško svrstati u bilo koji okvir osim onog univerzalnog, mediteranskog, samostalni je izvođač još od kraja devedesetih godina.

Karijeru je započeo pjevajući u nekoliko različitih rock bendova, u svakom ostavljajući vlastiti, prepoznatljiv muzički pečat.

Početkom 80-ih počinje se baviti muzikom u sastavima Epicentar, Zippo, Big Blue i Crna udovica. Godine 1995. kao vokalni solist sastava “Big Blue” dobiva nagradu za rock-hit godine “Priznaj mi”. Iste godine dobiva glavnu ulogu u mjuziklu “Sarajevski krug”. Album “Sarajevski krug”, kao i prvijenac sastava “Big Blue”, izdani su na hrvatskom i engleskom jeziku. uz mnoge koncerte diljem Europe.

Početkom 1997. godine Goran Karan započinje solo karijeru, a već 1998. osvaja Zadar-fest s pjesmom “Kazna mi je što te ljubim”. Krajem 1998. godine u Beču nastupa u glavnoj muškoj ulozi u mjuziklu “Rock It” u teatru “Ronacher” u bečkoj produkciji sastavljenoj od osam najpopularnijih mjuzikla od kraja 1960-ih godina: “Jesus Christ Superstar, “Grease”, “Hair”, “Tommy”, itd.
Goran Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog glazbenog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu suradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.
Goran je održao koncerte po cijelom svijetu; u Austriji, Švedskoj,Portugalu,Njemačkoj, Poljskoj,Češkoj,Sovačkoj taliji, Francuskoj, Mađarskoj ,Švicarskoj,Velikoj Britaniji,Latviji ,na Tahitiju Bahamima,Kanadi,Sjedinjenim Američkim Državama ,Australiji i Novom Zelandu.

Tokom svoje karijere ostvario je suradnju sa brojnim glazbenicima, spomenimo samo neke od njih: Zdenko Runjić, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Rajko Dujmić, Zrinko Tutić ,Arsen Dedić i mnogi drugi.

Poznat je po svom humanitarnom radu.Organizator je i sudionik mnogobrojnih akcija i koncerata,od kojh izdvajamo dvije najveće;
Veliki humanitarni dogadjaj na Stadionu “Poljud”: u rujnu 2007, nogometne utakmice i koncerta za obitelji stadalih vatrogasaca Na Kornatima, gdje je prisustvovalo 30.000 gledatelja.
U lipnju 2009 u Splitu na stadionu Poljud organizirao je veliki humanitarni spektakl “Naš mali svijet” – nogometnu utakmicu i koncert hrvatskih i talijanskih pjevačkih zvijezda (Eros Ramazzotti, Zucchero) i bivših nogometaša (Zvonimir Boban, Slaven Bilić, Robert Prosinečki..). Za tu priliku također je napisao glazbu ,a Gibonni tekst za pjesmu “Naš mali svijet” koju izvode najeminetniji hrvatski pjevači.

Visited 192 times, 2 Visits today

Related Events

Konoba Casa-Nova Tuzla

13. Novembra 2015.

19:00 To 21:30

U subotu vas u Konobi zabavlja Adnan Čelebija. Read more…

Dvorana Mejdan, Bosne Srebrene, Tuzla

1. Marta 2016.

16:00 To 17:30

Rukometašice Jedinstva u srijedu će imati pravi test u Kupu BiH. Naime, Labudice se u četvrtfinalu sastaju sa Krivajom iz Zavidovića. Read more…

Caffe Film, Alije Izetbegovića 32, Banovići

3. Decembra 2015.

18:00 To 21:30

Read more…