Gradačac: Promocija knjige “Tito i mi – jučer, danas, sutra”

14. Januara 2017.

14. Januara 2017.

12:00 To 13:30

Preporod, Gradačac

Event Description

Promocija knjige “TITO I MI – jučer , danas, sutra” održaće se u “Preporodu” Gradačac.

Promotori su: predsjednik SABNOR-a u BiH dr Bakir Nakaš, Akademik prof. dr Mirko Pejanović, prof. dr Esad Bajtal . Moderator je Milan Pekić.

Ovu knjigu je napisala grupa eminentnih autora, a u njoj se nalazi i puno priloga i drugih poštovalaca lika i djela druga Tita što je na svoj način uljepšalo i oplemenilo knjigu.

Tema knjige je drug Tito sa tezom i osvrtom na njegov odnos prema Bosni i Hercegovini. Stoga je ova knjiga posebno interesantna za nas u Bosni i Hercegovini i svako bi je trebao imati u svojoj ličnoj biblioteci, pogotovo s obzirom na njenu promotivnu simboličnu vrijednost.

Visited 188 times, 1 Visit today

Related Events

Biblioteka Derviš Sušić, Tuzla

13. Oktobra 2016.

16:00 To 17:00

Promocija novih brojeva Književnog časopisa “Život” Društva pisaca BiH održati će se u Biblioteci Derviš Sušić Tuzla u petak 14. 10. 2016. godine u 18 sati.
 
 „Život” je bosanskohercegovački časopis za književnost i kulturu, kojeg izdaje Društvo pisaca Bosne i Hercegovine. Časopis ima dugu tradiciju, osnovan je još 1952. godine u Sarajevu, a obnovljen 2007. godine. Njegovi urednici bili su naši veliki pisci od Meše Selimovića, Maka Dizdara, do Alije Isakovića, Nedžada Ibrišimovića.
zivot_main_final
U pripremi je i online izdanje e-časopisa „Život“ koju priprema Društvo pisaca BiH a na kojem će se naći sva dosadašnja izdanja časopisa, a pored bosanskohercegovačke drame i proze moći ćete pronaći i 30 prikaza novih knjiga, sirijsku književnost stvaranu u ratu, te suvremenu austrijsku književnost i dvojezično (njemački-bosanski) izdanje Sarajevskih dana poezije.
Na promociji će govoriti:
– Nijaz Alispahić
– Almir Bašović
– Damir Altumbabić
– Mehmed Đedović
Sve značajne informacije o časopisu čitajte na: Život

Mije Keroševića Guje, Tuzla,

16. Februara 2016.

16:30 To 18:00

Pozivamo vas na promociju knjige autorice Donne Ares ”Soba za nikoga” koja će biti upriličena u velikoj dvorani BKC-a Tuzla, u srijedu 17. februar 2016. godine sa početkom u 18:30 sati.
Knjigu će predstaviti: Azra Kolaković – Donna Ares – autorica,
dr. med.sci. Adnan Delibegović – načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radio terapiju UKC-a Tuzla, prof.dr. Marijana Nikolić – Univerzitet u Tuzli, mr.sci. Albina Vicković – urednica Informativnog programa RTV Slon, Remira Osmanović – glumica Narodnog pozorišta Tuzla. Moderator: Dino Durmić. U programu promoicije knjige učestvovaće učenici Srednje muzičke škole Tuzla.
Azra Kolaković – Donna Ares mjesecima je izazivala divljenje svojom hrabrošću u borbi protiv karcinoma. Period liječenja trajao je jače od godinu dana, a kroz šta je sve prošla, ko joj je pomagao, ko odmogao u teškim trenucima, te kako je sve podnijela, najbolje je opisala u svojoj knjizi ”Soba za nikoga” čija promocija će biti održana i u Tuzli u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra TK – a Tuzla. ”Soba za nikoga” opisuje pjevačicin boravak u bolnici, strašne traume koje je doživjela u bolničkom krevetu, ali koje je uspjela prevazići vjerom u sebe i Boga. U prvom planu su tri ključne riječi strah, vjera i ljubav”, kaže Donna.

Galerija Mandžić, Univerzitetska, Tuzla,

26. Novembra 2015.

15:30 To 17:00

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate promociju zbirke pjesama “Igra”, Larise Softić-Gasal

Promocija je drugačija od svih koje ste navikli, jer je ovo prvi književni kružok u sklopu projekta „Knjiga – čarobna ruka koja izvodi na pravi put” učenika Hemijske škole Tuzla, koji žele razbiti predrasudu da učenici i mladi ne posjećuju kulturna dešavanja, promocije knjiga i književne susrete. Klub čitalaca će pokazati da školske biblioteke i klubovi čitalaca imaju dovoljno snage da ORGANIZIRAJU i vode promociju, a ova je samo prva u nizu planiranih za školsku 2015/2016. godinu.