Na vrućoj bini Doma mladih Tuzla nastupa sarajevski rock band KONVOJ!

26. Novembra 2016.

26. Novembra 2016.

21:00 To 0:00

Dom mladih

Event Description

U subotu 26.novembra, prvi put na vrućoj bini Club Palma/Dom mladih Tuzla nastupiće sarajevski rock band KONVOJ, tipičan predstavnik sarajevske rock škole sa savršeno profesionalnim live nastupom, moćnim rock zvukom i svirkom.
Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu “Nove nade, nove snage”. U tom periodu članovi benda su bili: Hamo Salihbegović-gitara, Muamer Đozo-bas, Mirsad Krupalija-bubnjevi, Davor Ebner-vokal, kasnije pjevač grupe “Regina”. Kroz bend u velikom broju prolaze mnogi sarajevski talentovani muzičari: Nedeljko Čalija (vokal), Alen Ekmečić (bas gitara), Bakir Karić (klavijature), Ismar Volić (klavijature), Adnan Šaran (pjevač grupe Skroz), Feđa Štukan – klavijature…U proljece 1997. godine grupa Konvoj organizuje prvu veliku turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Turnejom je bilo obuhvaćeno sedamnaest gradova, a glavni pokrovitelj je bila Coca-Cola BiH. U tom periodu bend je ubjedljivo na prvom mjestu na svim top listama u BiH, a kao nagradu za to je dobio i Avazovog “Zlatnog zmaja” za hit godine pjesmu “U Tvojim Očima” kao i za doprinos u afirmaciji BH pop-rock scene.
Veliki je broj odsviranih koncerata a za izdvojiti su: gosti na koncertu grupe INDEXI – BKC Sarajevo, promo koncerti prvog i drugog albuma u CDA Mladost, Pjevajmo do zore i Hvala vam – Skenderija, gostovanje na koncertu Dine Merlina – stadion Koševo, predstavljanje BH scene na POP-ROCK festivalu – Barcelona, Festival Baščaršijske noći – Sarajevo, Festival prijateljstva – Goražde, Zetra, Dom mladih, Sloga, Stage i mnoštvo klubskih svirki.

Današnju postavu Kovoja čine:

Hamo Salihbegović – solo gitara i back vokal,
Nedžad Merdžanović – lead vokal i gitara,
Ahmo Osmić – bas gitara i back vokal,
Bojan Crnogorac – bubnjevi i back vokal

Aktuelni album benda je Mimosvijet – Album sniman u periodu jesen/zima 2013. i proljeća ‘14. godine, 21. stoljeća, u Recording Studio MC Pavarotti – Mostar. Editing i mix radjen u studiju Antika – Sarajevo, a mastering u Hotline Mastering – New York.

SUBOTA 26.11.2016.g. od 21 h.
Koncert podržava LAŠKO PIVO !!!

Visited 179 times, 1 Visit today

Related Events

Bulevar, Bulevar Nesiba Malkića, Živinice Grad,

25. Februara 2016.

18:00 To 21:30

Srđan i Mario nastupaju u caffe baru Pub, dođite i osigurajte sebi super provod. Read more…

Club Viva, ZAVNOBiH-a 13, Tuzla,

17. Decembra 2015. To 18. Decembra 2015.

19:00 To 0:00

Club Viva ovog petka će ugostiti jednu od najseksipilnjih žena sa estrade. Read more…

Srebrenik, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

20. Jula 2015. To 21. Jula 2015.

19:00 To 22:00

Read more…