New Sound vol.3 presents: Sasha Carassi

11. Novembra 2016.

11. Novembra 2016.

21:00 To 0:00

Miroslava Krleže 15, Tuzla

Event Description

New Sound je nastao početkom 2016 godine i radio je niz uspješnih „RAP“ evenata. Početkom ljeta tačnije 18 juna u organizaciji New Sound organizovao je prvi festival „Sound of Nature“ na 2 stagea (rap i elektronski stage), koji je itekako privukao veliki broj posjetilaca.

New Sound nastavlja sa novim projektima, posljednji je bio 16og septembra sa trenutno možemo reći najboljim producentom današnjice Enrico Sangiulianom iz Reggio Emillia (Italija). Ekipa New Sound je itekako dobro prihvaćena iz svih gradova Bosne i Hercegovine, a predstojeći događaj 11.11.2016 privući će itekako veći broj posjetilaca. U Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu po prvi put dolazi svjetski poznati i priznati DJ/ producent i vlasnik jednog od top 5 techno labela napolitanac SASHA CARASSI.

Italijanski DJ i producent Sasha Carassi, započeo je svoju karijeru zbog jake strasti prema house glazbi. U ovom trenutku on je jedan od top svjetskih techno DJ-a, poznat po svojim besprijekornim vještinama i snažnoj radnoj etici.

2010. godina je bila jako bitna za njega posebno zbog produkcije, sa izdanjima na labelima kao što je legendarni Drumcode, što ga je predstavilo mračnijim i više orijentisanim na velike partije.Surađivao je sa mnogim poznatim techno umjetnicima iz cijelog svijeta, a vrhunac je dosegao kada ga je Danny Tenaglia pitao da svira uz njega u Sashinom rodnom gradu Napoliju, što je odmah ojačalo njegovu karijeru.

2009. godine osnovao je Phobiq Recordings, label koji je interprtacija njegovog glazbenog ukusa i refleksija zvuka kojeg je usavršio na svojim nastupima.

Phobiq je stekao ugled posljednjih nekoliko godina, te je postao jedan od najcjenjenijih techno produkcijskih kuća, zahvaljujući izdanjima izuzetno talentiranih producenata.

Sasha je nastupao na najboljim festivalima i klubovima širom svijeta, te je u stanju pokazati svoju stručnost zahvaljujući čvrstoj muzičkoj podlozi i strasti za vinil pločama od kasnih 80-ih.

Danas se Sasha može smatrati orijentirom za ljubitelje savremene Techno muzike,ali koji ne zaboravlja svoje old ¬school korijene.
Na ovom eventu nastupati će Damir Hoffman osnivač Reload events nastanjen u Novoj Gorici u Sloveniji. Od domaće ekipe nastupati će Black Acid koji je u oktobru ove godine izdao svoj prvi EP na Phobiqu, Incept osnivač New Sounda i Doaman (Audiorevija).

Ulaznice u pred prodaji su limitirane, a ulaznice možete nabaviti i na dan eventa na biletarnici ispred Mejdana.
link eventa: https://www.facebook.com/events/988628644580873/

Visited 176 times, 1 Visit today

Related Events

Restoran Plaža Jezero Modrac

20. Novembra 2015. To 21. Novembra 2015.

19:00 To 1:00

U subotu sa vama Jelena Kostov i Vip Bend. Ne propustite ovu ludu zabavu u restoranu Plaža na jezeru Modrac. Read more…

Ječmište kod Tome, Husinskih rudara, Tuzla

30. Marta 2016. To 31. Marta 2016.

18:00 To 0:00

CETVRTAK JE PONOVO IN uz Mirza Anis Dinka, petak i subota JECMISTE NECE RADITI, PRIVATNA ZABAVA Read more…

Dom mladih, II tuzlanske brigade, Tuzla

28. Septembra 2016. To 30. Septembra 2016.

10:00 To 14:00

U toku je upis u školu harmonike Dejana Milkunića. Read more…