“Noć ideja” u Tuzli

23. Decembra 2015.

23. Decembra 2015.

17:00 To 20:00

Ekonomski fakultet, Univerzitetska, Tuzla,

Event Description

“Noć ideja” je dvodnevno debatno takmičenje koje okuplja mlade ljude da debatuju u raznim intelektualno provokativnim temama.

Riječ je o jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da okupi mlade umove sa područja Tuzlanskog kantona, kako bi akademski debatovali o aktuelnim društvenim pitanjima u nesvakidašnjem noćnom terminu.

Ovogodišnje teme debata se odnose na Reformsku agendu za BiH, proces EU integracija, dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma i popularni „odliv mozgova“ odnosno nagli odlazak mladih iz naše države. Takmičari će imati priliku raspravljati o datim temama i to tokom dvije noći u decembru, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Svaki od debatnih timova će prethodno proći kroz edukativne radionice na date teme, te će dobiti vlastitog mentora koji će ih pripremati za debatu. Za učesnike, ali i prisutnu publiku, pripremljene su vrijedne nagrade koje uključuju putovanja, mobitele, knjige i druge nagrade

Svoje timove možete prijaviti do 14.12.2015 na e-mail: udruzenjemulti@yahoo.com

U prijavi treba da se pošalje:
Ime, prezime, e-mail i broj telefona.
Svaki tim mora da broji po 3 člana.

Visited 332 times, 2 Visits today

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Caffe Firma, Tabašnice 2, Tuzla

2. Marta 2016.

18:00 To 21:30

Živinice, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

12. Marta 2016. To 13. Marta 2016.

18:00 To 0:00

Urban BeaTZ, Turalibegova, Tuzla

7. Januara 2016. To 8. Januara 2016.

18:30 To 23:00

Banjalučki Kežual kolektiv čine: Boško Sladojević, Slaven Trivundža, Vanja Babić, Martin Boltižar, Milan Trivić, Filip Alvir, Ivan Zrno.

“Vanja Babić, član Kežual Kolektiva, dolazi nam iz Banja Luke. Posebna nam je čast ugostiti ga, s obzirom i na to, da mu je ovo prvo pojavljivanje u Tuzli”, ističu u Urbanu.

Vanja Babić je DJ sa širokim dijapazonom muzike, ali najviše “gotivi” house i soulful techno. Njegov su cilj dobre i pozitivne vibracije u publici…