Željko Pervan u Tuzli: Predstava “Na komadiću Europe”

24. Aprila 2017.

24. Aprila 2017.

20:00 To 21:30

BKC TK, Tuzla

15 KM

Event Description

Željko Pervan – najbolji stand up komičar na ovim prostorima, izvest će svoju predstavu “Na komadiću Europe” u Bosanskom kulturnom centru TK.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta:

“Pervanov dnevnik” na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče sedmičnih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Serija “Kud puklo da puklo” na Nova TV ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820.000 gledatelja.

Pervan je možda javnosti najpoznatiji po humorističkom show-u “Večernja škola”; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu.

Ulaznice po cijeni od 15 KM možete kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu Sejo & Vili.

BKC Tuzla. Informacije i rezervacije: 035/311-070

Visited 224 times, 2 Visits today

Related Events

Narodno pozorište, Tuzla

21. Novembra 2016.

17:30 To 19:00

Petog dana Festivala evropskog teatra, Satirički kazalište Kerempuh iz Zagreba izvest će predstavu “Zmaj”. Režiju za predstavu potpisuje Aleksandar Popovski, a radi se o tekstu autora Evgenija Švarca. Read more…

Narodno pozorište, Tuzla

26. Novembra 2016.

10:00 To 11:00

Narodno pozorište Tuzla u nedjelju će izvesti predstavu “Neka druga Pepeljuga” u ovkiru revijalnog dijela programa Festivala evropskog teatra. Read more…

BKC Kalesija, Patriotske lige, Kalesija Grad

14. Februara 2016.

17:00 To 18:30

“Državni lopov” je predstava prema tekstu Fadila Hadžića, koju su uradila tri mlada bh. glumca u produkciji mladog teatra “STUDIO SCENA” iz Sarajeva i Centra za kulturu Zavidovići. Read more…