“Nula Plus”: Prebrodili smo najteže stvari i sada dolaze one „slatke muke“!

Profil muzičkih grupa, kandidata da kao predgrupe nastupe na velikom koncertu Bijelog dugmeta u Tuzli, nastvljamo predstavljanjem grupe „Nula plus” iz Tuzle.

NULA PLUS je bend koji mnogi smatraju pionirima Nu Metal\Hard Core pravca u Bosni i Hercegovini ali i regionu. Od 2001. g., kada je bend i osnovan, aktivnim radom ostvaruje EP izdanje „0+” (2005.), te album „Cener” (2010.) koje snimaju u beogradskom studiju „WEIRD“. Početkom 2016. godine izdaju album „Ubrzanje i Sikira” koji ujedno predstavlja i krunu dosadašnjeg, petnaestogodišnjeg, rada benda. Album je, također, sniman u Beogradu i produkcijski je do sada najnapredniji album.

Kao najveće dosadašnje uspjehe smatraju višestruko nastupanje na EXIT festivalu (‘04., ‘05., ‘07.) u Novom Sadu (SRB) te nastup u finalima Jaeger Music Night takmičenja ‘09.g. u Mostaru (BiH), uvrštavanje numere “Billy Badass” na svjetsku mrežu Hard Core numera (Hard Core World Wide), suradnja sa renomiranim BiH filmskim producentom Ahmedom Imamovićem (Belvedere, Go West) kao i masom lokalnih umjetnika te samu činjenicu da već petnaest godina opstaju, aktivno rade i prevazilaze, obično fatalne, probleme pred kojima se bendovi kao po matrici obavezno nađu.

Glasati za ovaj bend možete tako što ćete lajkati i podijeliti ovaj članak, a oni bendovi koji budu imali najviše lajkova, dijeljenja i pregleda ući će u finalnu fazu izbora benda koji će pored Bijelog Dugmeta nastupiti na Tušnju.

Vi odlučujete!