Ovako to izgleda kada barmeni “bare”…

Kako to izgleda kada barmen/konobar želi malo više od napojnice. I što to njih privlači, a što odbija kad su oni nečija meta?

Plaća barmena dosta ovisi o gostima (napojnice!), ali neiskusnom libidu je teško prepoznati radi li se o pravom flertu ili proračunatom potezu sa profesionalnim interesom. Amy S., barmenica u popularnom Hootersu kaže “Ako ćemo biti iskreni, odvela sam doma tipa iz svakog bara gdje sam radila, barem jednom.”

Barmenima je postavljeno par pitanja od strane “gosta”, informativno, da vidimo kako to oni flertaju s nekim, i kako vole da se s njima postupa ako vam se svide…. Ima svakakvih odgovora i iskustava.

Fizički kontakt, je li istina da pokušavate osvojiti gošće/goste na taj način?

0

“Jedan od mojih kolega ima taj način kontanja, izašao bi iz bara i slučajno bi se “u prolazu” očešao o djevojku koju namjerava osvojiti, ili stavlja ruku na njezino rame kada prolazi kraj nje. Kaže da upali u 50% slučajeva… iako mislim da je to malo nategnuto.” kaže Tripp Fulton koji je barmen već 5 godina u Baltimoru.

Kako prepoznati ako barmen od nas želi više od napojnice?

998

“Većina barmena, prema svojoj prirodi su otvoreni i društveni, mislim da ako flertam, znali bi da to radim.” kaže Amy, “Ali neki put oni sa kojima zapravo ne flertam, misle da to radim pa nastane problem…”

“Muški barmeni ne flertaju na način kao što to rade žene u ovom poslu, kada vam tip priđe, znate i zašto vam prilazi. Platiti će vam piće, i svo svoje slobodno vrijeme provoditi će u blizini vas, biti će totalno očito….osim ako ne pokušava to sakriti od svog šefa.”

Je li dobar znak kada vam ne da da platite piće?

85

“Posvetim više pažnje nekome tko mi se sviđa, bez obzira što plivam….npr, uvijek obraćam pažnju na to koliko mu je čaša puna/prazna. Nakon toga mu dajem piće “na račun kuće”….nekoliko puta…”

Što kada počnu padati osobnija pitanja i podpitanja?

663

Ako stvarno ne kopča da pokušavam flertati, počinjem pitati pitanja o emocijama, pitam o njegovoj situaciji, nekako pokušavam lagano doći do čiste slike o toj “bivšoj” i o njegovom stanju.” kaže Amy

Dečki igraju na kartu “usamljeno srce” – “ja i bivša smo nekada tu dolazili…” – ako čujete ovakvu rečenicu od tipa, to je samo iz razloga što pokušava naglasiti da je slobodan…

Povezivanje na drugoj razini….digitalnoj… Znači li to nešto ili samo prihvaćate iz pristojnosti?

02

Broj telefona, zahtjev za prijateljstvo, praćenje na instagramu…to je granica kada prestajete biti u odnosu gost-konobar. “To znači da želimo ostati u kontaktu, i rado bi da se vidimo i izvan bara.” kaže Amy. “To znači da ste vjerojatno zbareni.”

Kako privući pažnju barmena?

06

“Dajte dobre napojnice, budite pristojni, ne zapričavajte me previše vremena dok radim… budite savršen gost. Kunem vam se da totalno primjećujemo ovakve stvari. Dođite ponovno neki drugi dan kad ima manje posla i pitajte barmena nešto o njemu ili njoj. Ne postoji osoba kojoj je dosadnije u životu nego što je barmen kada mu je slaba smjena. Taj dan će dati svakome priliku.” kaže Amy. “Samo budite normalni i pristojnu. Prijateljski naravno, pitajte nas pitanja o nama, ali samo kada nismo prezauzeti poslom. To je zapravo jedini način da dobijete šansu kod konobara ili barmena, i neka vas ne živcira činjenica da vas stalno prekidamo zbog drugih gostiju….ipak smo na poslu…”

Što NIKAKO ne bi trebali napraviti…?

89

“Prije par dana mi je tip na šanku rekao ako me pustiš da te odvedem u moj auto, mogao bi ti raditi stvari koje ne možeš niti zamisliti, drugi put je jedan put me tip zaustavio na putu do kuhinje i pitao Voliš li kuhati? Rekla sam Naravno… Nakon toga me pitao ako volim čistiti, samo sam kimnula glavom, i nakon toga me pitao Voliš li se j*****? Samo sam stajala tamo i razmišljala o tome…u kojem scenariju, zaboga, je on mislio da bi mu to moglo upaliti?!….”

“Sjećam se jednom da smo imali gošću koja nije htjela pustiti kolegu na miru… čak ni izvan bara, u slobodno vrijeme, i morali smo se suočiti s njom.” kaže Zach Mack. “Zbilja se znaju desiti i takvi problemi….”

Ako sam zainteresiran, trebam li pustiti broj telefona na računu?

857

“To je najgore što možete napraviti” kaže Bri. “To je kao da….ma daj…. ustrtario si se dok sam zapravo uživo bila tamo i onda očekuješ da me je to inspiriralo da te nazovem…. Ne ide to baš tako.”

“To je zapravo najjadnija stvar ikad. Ultimativno, iako zvuči kao dosadan klišej, samouvjerenost je najprivlačnija stvar na tipu. Ako ostavite broj telefona na računu ili podmetaču, to pokazuje nula samouvjerenosti…i čudno je…loše čudno…” kaže Amy

Izvor: www.thrillist.com