TOP 10 žestokih alkoholnih pića na svijetu

 

Ako vam ova pića budu prejaka, gledajte stvari sa vedrije strane – ekonomična su, jedna čašica i “gotovi ste”.

 

10. Grappa (60 % alkohola)

Grappa je brendi jakog mirisa na bazi grožđa i potiče iz Italije. Sadrži između 35% i 60% alkohola. Pravi se od ostataka grožđa kao što su sjeme i stabiljka i ukus ovog pića podsjeća na vino.

1

9. Sierra Tequila (75 % alkohola)

Sierra Tequila je providna i ima voćkast i svjež ukus kome mogu biti dodate različite arome kao što su čili, zelena jabuka, ananas, vanila ili karamela. Procenat alkohola u ovom piću je 75 %.

2

8. Bacardi (oko 75 % alkohola)

Ovo je rum sa visokim sadržajem alkohola (nešto iznad 75 %) koji se proizvodi u SAD od 1981. godine. Veoma lako je zapaljiv i koristi se kao osnova za slatke koktele.3

7. John Crow Batty Rum (80 % alkohola)

Ovaj rum bijele boje porijeklom je sa Jamajke. John Crow je naziv koji se koristi za vrstu lešinara na ovom ostrvu, pa odatle potiče ime ovog alkoholnog pića. Smatra se da je ono jače od želudačne kiseline ovih stvorenja koja se hrane trulim mesom. Stanovnici Jamajke kažu da ako možete da savladate ovo piće onda vam nijedno drugo ne može biti problem.

4

6.Balkan vodka (88 % alkohola)

Ova votka je tri puta destilovana i na njenom pakovanju se nalazi čak 13 različitih upozorenja koja se odnose na efekte po vaše zdravlje. Pravi se u malim količinama kako bi bila što boljeg kvaliteta i njena konzumacija se preporučuje samo u koktelima. Ukoliko je pijete čistu, postoji velika verovatnoća da ćete završiti u bolnici.

5

5. Absinthe (89,5%alkohola)

Ovo piće pravi se od cvijeta i lista biljke koja nosi naziv Artemisia Absinthium. Popularnost je steklo u 19. vijeku, a 1915. godine bilo je zabranjeno u mnogim evropskim zemljama kao i u SAD-u. Od 2004. godine Absinthe je ponovo legalan.

6

 

4. Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey (92 % alkohola)

Ovaj viski visokog kvaliteta pravi se u Škotskoj od 1881. godine. Legenda kaže da ćete od jednog gutljaja ove žestine živjeti zauvijek, od dva ćete osllepiti a od tri se…umire. Ko je za piće?
7

3.Golden Grain (95 % alkohola)

Ovu žestinu proizvodi kopmanija Luxco iz američke države Misuri, a ona se nikako ne preporučuje za samostalnu upotrebu već isključivo u kombinaciji sa bezalkoholnim napicima. Upozorenje na samoj boci dovoljno je da se naježite!
8

2.Everclear Grain vodka (95 % alkohola)

Dugi niz godina ova prozirna votka bila je zakonom zabranjeno piće u SAD i Kanadi, ali je od nedavno ponovo legalizovana. Kao i sva pića sa ovim procentom alkohola ne preporučuje se sama za konzumaciju već samo mešana sa drugim pićima. Ginisova knjiga rekorda proglasila ju je najjačim alkoholnim pićem na svijetu 1979. godine. Tako je i bilo sve dok se ne pojavio naš drugar koji zauzima mesto broj 1.
9ž

1.Spirytus Polish Vodka (96 % alkohola)

Poljska votka Spirytus je piće sa najvećim procentom alkohola na svetu. Pa i pored vrtoglavih 96 % etanola, ova žestina ima blag miris i umeren ukus. U Poljskoj se koristi za pravljenje biljnih likera, drugih vrsta votke, dezerta, ali i u medicinske svrhe.

10

A sada da drmnemo po jednu, šta kažete?