VIDEO: Dubioza kolektiv vas poziva na “Brodolom”

Jedan od najboljih i najpriznatijih ljetnih party-a u regionu sigurno je Brodolom, koji se održava u Tuzli, u julu. Ono što će biti posebno ove godine jeste to što festival proslavlja deseti rođendan, i prema najavama organizatora, prerasta u dvodnevni muzički festival.

Svojevrsna proslava desetog rođendana bit će organizovana 22. i 23 jula, a pored stagea elektronske muzike, koji je planiran za subotu, organizatori su odlučili da dan prije, u petak, otvore još jedan live stage, na kome će nastupati bendovi.

Tokom Brodoloma nastupit će jedan od najpopularnijih regionalnih bendova, Dubioza kolektiv.

– Pored kvalitete i popularnosti koju bend ima, odlučili smo se za saradnju sa Dubiozom, jer bi ovo trebao biti jedini njihov nastup u BiH ove godine. Tako da će festival svojoj publici ponuditi jedinstveni doživljaj i mogućnost da uživaju u fenomenalnoj muzičkoj predstavi. Pored potvrđene Dubioze kolektiva, uskoro očekujemo i imena DJ-eva koji će nastupati. Brodolom je pružio priliku i domaćim DJ-evima. I ove godine možemo očekivati neke od najkvalitetnijih DJ-eva lokalne i regionalne scene – kazali su za Faktor iz agencije Beral, koja je ujedno i organizator ove manifestacije.

55879

Kako su istakli, očekuju oko 20.000 posjetilaca na ovom tuzlanskom festivalu. Vrhunac večeri 22. jula svakako će biti nastup Dubioze, koji će biti najbolji uvod i priprema za drugi dan festivala, kada je planiran nastup DJ-eva.

Organizatori navode da će ove godine biti urađena dva ambijenta – jedan za live stage, a drugi za izvođače elektronske muzike.

– Kada je ekipa mladih entuzijasta 2007. godine osmišljavala prvi koncept Brodolom partyja, kao VIP zabavu za 300 odabranih prijatelja iz Tuzle, ni slutili nisu da će prerasti u najveći u BiH, a i jedan od najboljih ljetnih partyja u regionu – dodaju organizatori.

Ističu da je do sada više od četrdeset hiljada ljudi uživalo u devet dosadašnjih izdanja ovog inovativnog koncepta partyja. Ove, prve festivalske godine Brodoloma, očekuje se i rekordna posjeta.