Ekipa „Rafaelo Nadal“ pobjednik treće Tuzlanske lige kvizaša!

Sinoć je u popularnom okupljalištu mladih, St. James's Irish Pub Tuzla, završena treća Tuzlanska liga kvizaša.

Treća po redu Tuzlanska liga kvizaša se igrala tokom 9 kola sa po 3 kviza u svakoj noći, a najbolje znanje je pokazala ekipa predvođena kapitenkom Vanjom Krešić. Njen tim „Rafaelo Nadal“ je iza sebe ostavio ekipu „Old school“ (Kapiten: ) na drugom mjestu i „Liver let die“ (Kapiten: Mirza Habul) na trećem mjestu.

             

Od ponedjeljka, 23.1.2023., pa do 20.3.2023., kvizaši su odgovarali na preko 650 pitanja iz najrazličitijih oblasti. Počevši od opšte kulture do geografije, hemije, biologije, sporta, filma, slikarstva, svjetskih rekorda i tako u nedogled.

Od ukupno 22 prijavljena tima, svoje takmičenje do kraja je završilo 16 timova, a najboljih 5 timova su nagrađeni sa sljedećim nagradama:

1. mjesto: Rafaelo Nadal – Vaučer od 300KM od St. James's Irish Pub-a i bilbord Radio Kameleona u Tuzli
2. mjesto: Old school – Vaučer od 250 KM za putovanje sa Transturist Tuzla
3. mjesto: Liver let die – Hiking tura za čitavu ekipu sa „The look of the nature“
4. mjesto: Erazmo – Sponzori kviza su nagradu predali drugim takmičarima
5. mjesto: Mušanovi ahbabi – Erazmo obrazovni kurs do 500KM
5. mjesto: Stelekt – Gajba piva od St. James's Irish Pub-a

 

 

Tokom 9 noći kvizova podjeljeno je dodatnih 30 nagrada, koji su pored naših domaćina obezbjedili Palačinkara kod Bagija, Gradski taxi 15 – 25 i Narodno pozorište Tuzla.

Pub_kviz_Tuzla u našem gradu organizuje aktivno kvizove još od 2020. godine, a do sada je organizovano gotovo 150 druženja kvizaša i kvizašica. Učešće na kvizovima je besplatno i organizuje se u ugodnom ambijentu tuzlanskih ugostitelja i odlična je prilika za team buildinge, druženja sa prijateljima, pa čak i dejtove.

Naš rad i najave budućih kvizova možete pratiti na Instagram stranici: Pub_Kviz_Tuzla ili putem istoimene viber zajednice.

Naredno druženje zakazujemo već za četvrtak, 23.3.2023. kada uz gledanje fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina – Island organizujemo kvizaški specijal za ljubitelje reprezentacije Bosne i Hercegovine.