Hit komedija “Dame biraju” 28. aprila na sceni BKC-a Tuzla

Predstava “Dame biraju” u produkciji Udruženja dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva, nakon godinu dana ponovo igra pred tuzlanskom publikom i na sceni BKC TK Tuzla.

Komedija prati sudbinu petorice mladića koje zatičemo u dokolici, besparici i letargiji. Oni svoje egzistencijalne probleme pokušavaju riješiti kroz posao stripera u noćnom klubu. I tako počinje njihova priča puna uspona i padova. Pripremajući se za nastup suočavaju se sa svojim strahovima, društvenim normama, ali i željom za uspjehom.

Predstava obiluje plesnim tačkama, osobenim karakterima protagonista, a sve to začinjeno je kvalitetnim bosanskohercegovačkim humorom, koji nije sam sebi svrha, nego pogađa u srž društva i okolnosti u kojima živimo.

“Dame biraju” je jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u režiji Admira Glamočaka u produkciji Altteatra. Večerašnji nastup u Sarajevu ujedno obilježava i 300. jubilarno izvođenje predstave.

U 5 godina igranja predstave Dame biraju pogledalo je 140.000 ljudi u 270 izvođenja. Igrana je u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori – u 80 gradova. Osvojeno je 6 nagrada na festivalima od Poreča do Skoplja.

Uloge u predstavi tumače: Enes Salković, Adnan Goro, Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo i Dalibor Brkić.

Predstava je zakazana za 28. april 2023. godine u velikoj sali BKC TK u Tuzli, sa početkom od 20.00 sati.-