Queen Real Tribute stižu u Tuzlu

Jedan od najboljih tribute bendova na svijetu, Queen Real Tribute dolazi u Tuzlu! Bend, koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom zaista podsjeća na poznati britanski bend na čelu sa legendarnim Freddiejem Mercuryjem, nastupit će 27. aprila u BKC-u u Tuzli. Osim Tuzli, u sklopu proljetne turneje 24. aprila posjetit će Sarajevo, a 25. aprila Mostar.

 

Od svog nastanka do danas, ovaj bend je nizao fantastične uspjehe. Tokom 2007. i 2008. godine održali su niz koncerata širom Evrope, čime su se našli na mapi svijeta. U narednim godinama dobili su mnoga priznanja i stekli veliki međunarodni ugled. Počele su se nizati veće turneje. Na primer, u Brazilu su imali 70 koncerata na 4 turneje, dok su u ljeto 2012. godine nastupili u Beogradu pred nešto više od 60 hiljada ljudi. Način na koji Queen Real Tribute pristupa pozornici donio im je status najboljeg Queen tribute benda na svijetu. Današnju postavu ove grupe čine pjevač Ivan Ristanović, Nenad Bojković na gitari, basista Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin.

 

„Volimo Queen jer smo sličnog glazbenog senzibiliteta, a najviše mi se sviđa što je njihov stil eklektički, ne samo u muzičkom smislu nego i vizualnom, što mi je oduvijek bilo zabavno i privlačno. Mislim da tribute show treba sličiti bendu čije pjesme izvodi, ali je besmisleno određivati sličnost tako. Naš cilj nije da budemo apsolutno vjerna kopija originala, nego da sviramo što bolje i da energijom prelazimo rampu kako bi publika uživala u doživljaju s nama“ rekao je pjevač van Ristović za Gloriju uoči jednog od brojnih nastupa u Zagrebačkom Lisinskom. Još je skromniji bio na pitanje o sličnosti svog i Freddijevog glasa „Od tog pitanja već godinama bježim kao miš od mačke, a odgovor je diplomatski: kao što je izvođač genijalne Mozartove glazbe njezin interpretator, tako sam i ja svojim glasom i nastupom interpretator genijalnog Freddieja Mercuryja. Ništa više, ali ni manje od toga“ rekao je Ristović.

 

https://gdjeizaci.ba/rezultat/queen-real-tribute/